blogi

Kuka laittaa vihreät kuriin?

Vihreät ministerit saavat näköjään tehdä mitä vaan. Oviremppaa tehdään ilman kuitteja ja sitten pyydellään TV-kameroiden edessä anteeksi eikä erota virasta. Verovapailla autoilla ajetaan ilman ajo-oikeutta ja jälkeenpäin selitellään diipadaapaa talvirenkaista. Vihreitä ei siis koske samat lait tai säännökset kuin meitä muita kansalaisia. Tämä on jo nyt todistettu.

Jos ajaa ulkomaan kilvissä olevaa autoa ilman lupaa, tulevat minun ymmärtääkseni veroseuraamukset kaksin tai kolminkertaisena. 2007 mallisesta Focuksesta voi tullin autoverotaulukon mukaan laskea paljonko Ville Niinistön kuuluu veroa maksaa ( x kaksi tai kolme.)

Mutta Ville ei maksa yhtään mitään. Hän pyytää anteeksi ja asia on sillä sovittu. Jos itse ajaisin päivänkin jollain Suomeen tuomistani Ferrareista ennenkuin ne ovat Suomen kilvissä, niin veroseuraamukset rapsahtaisivat heti. Toki tulli ja katsastuskonttori myöntää pari päivää ajoaikaa, mutta siihen täytyy olla joku painava syy. Myöskin auton saa ajaa kotiin valtakunnan rajalta punaisilla koekilvillä. Mutta ei yhtään sen enempää. Tällöinkin ajoreitti on ilmoitettava päiväkohtaisesti. Ville Niinistö todellakin tietää nämä asiat. Vihreät ovat juuri se puolue joka on hankaloittanut suomalaisten autoilua kaikkein eniten. Tuskin hän on tehnyt yhtäkään päiväkohtaista ajoreittiä tai anonut ajamiseensa lupaa. Hän on vain ajanut. Onhan hän vihreä. Ja ministeri. Eikä häntä kosketa samat lait kun meitä muita.

Katsokaa vaikka...Niinistö ei maksa senttiäkään vaikka hänelle kuuluisi usean tuhannen (ehkä jopa kymppitonnin) veroseuraamusket. Jotenkin tulee tunne, että vihreät kokevat olevansa niin paljon ylempänä kuin me tavalliset kansalaiset etteivät he välitä tuon taivaallista itse säätämistään laeista.

 

EDIT: Autolla saa ajaa myös ulkomisilla kilvillä jos on tarkoitus rekisteröidä auto Suomeen ja tällöinkin on laitettava veroprosessi aluilleen välittömästi. Autoveropäätös saattaa viipyä 2-3 kuukautta tullissa, ja tämän ajan saa ajaa ulkomaisilla kilvillä. Auto toki on myös vakuutettava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (148 kommenttia)

Arto Laine

Lapsellinen kirjoitus mitättömästä aiheesta...

Bagdadin maratonilla kuoli eilen 50 ihmistä, ja Bostonissakin posahti joku pikkupommi...

Mutta tämä meidän vihreä Ville se vasta hirmuteon teki, härreguud...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Maratonpommit ovat todella ikävä aisa, mutta blogini käsittelee ympäristöministeri Niinistön tekemää rikettä josta normaalikansalaiselle tulisi tuhdit veroseuraamukset.

Ulla-Kristiina Salmi

Tulli ei vaatinut mitään, miksi sinä sitten vaadit? En ole vihreä, mutta kirjoituksesi osoitti huonoa tilannetajua, siksi oli otettava kantaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #106

En ole Arto, mutta vastaan kuitenkin. Eikö mielestäsi sääntöjen pitäisi kaikille olla samat? Vastaavasta rikkeestä tavan kansalainen olisi saanut maksettavakseen melkoiset verot korotuksineen!

Ulla-Kristiina Salmi Vastaus kommenttiin #109

Se ei ole Niinistön syy, jos tulli kohtelee häntä toisin kuin muita. Se on Tullin syy. Silloin täytyy haukkua tullia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #112

Taidat olla vähän naiivi. Nostamalla juuri Niinistön tapauksen esiin, voi olettaa, että epäkohta edes joskus korjattaisiin. Jos taas moitittaisiin ainoastaan tullia, se puolustautisi kynsin hampain. Maahantuotujen käytettyjen autojen osaltakin verolakeja on muutettu pikkuhiljaa pala kerrallaan vasta EY-tuomioistuimen päätösten jälkeen vuosia jälkeenpäin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #106

Juuri tässä se sudenkuoppa onkin. Tulli vaatisi TAVALLISELTA kansalaiselta sellaiset korvaukset, että niitä joutuisi maksamaan vielä ensi vuosikymmenelläkin.
Itse ajelin punasilla kilvillä (ja oikein luvan kanssa ) SL-Mersulla 2000-luvun alussa kahville Ursulaan ja kun nousin autosta ulos, eteeni tussahti arpinen mies, joka esitteli tullin kortin ja pyysi tiukkaan sävyyn nähtäväksi autoni ajoluvat. Luvat olivat kunnossa ja mies häipyi sanomatta sanaakaan. Jos lupani eivät olisi olleet kunnossa, autoni olisi hinattu tullin vapaavarastoon ja minulle olisi tullut hirvittävät sakot. Entä jos sama arpinaama olisi pysäyttänyt ministeri Niinistön Focuksen? Nyt kun tiedämme, etteivät Niinistön luvat olleet kunnossa, mitä olisi tapahtunut? Vastaus: Ei mitään.

Janne Hilden

Ja aikoinaan jääkausi tuhosi maapallon koko sivilisaation. Kaikki dinosaurukset kuolivat. Mitä nyt näistä pienemmistä tapahtumista.

Arto Laine

..."jääkausi tuhosi maapallon sivilisaation".

Sivilisaation, miten niin? Eihän täällä ennen jääkautta elänyt kuin neandertalilaisia. No, voihan sellaista jonkinlaiseksi varhaiseksi persukulttuuriksi kutsua.

Vai nykyiseksi...?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #133

Ainakaan neandertalilaiset eivät ajaneet Lexus merkkisillä autoilla ylinopeutta eivätkä syyllistyneet laittomuuksiin muutenkaan. Onko se etu vai haitta se riippuu tietenkin kysyjän arvomaailmasta.

Ymmärrän hyvin miksi vihreät eivät halua samaistua neandertalinihmisiin. Liian alkeellisia ja liian luonnonmukaisia sekä yksinkertaisesti liian rehellisiä. Tuskin ne ymmärtää edes mitä city tarkoittaa?!

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #133

Miten niin? Hehän elivät tutkimusten mukaan hyvinkin vihreästi; eivät hurjastelleet moottoriteillä, mutta moniavioisesti kylläkin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuo kommentti, jos mikä, on lapsellinen. Mietipä hetki, haluatko todella sanoa, että mihinkään ongelmaan tai vääryyteen ei saisi puuttua ennen kuin kaikki sitä pahemmat vääryydet on korjattu. Saat toki olla sitä mieltä, jos todella haluat, mutta älä sitten itse valita mistään suomalaisesta ongelmasta tai vääryydestä ennen kuin olet ratkaissut esimerkiksi nälänhädän, tautiepidemiat ja kaikki maailman käynnissä olevat aseelliset konfliktit.

Markku Nieminen

Se että poliisi ja tulli eivät ole kiinnostuneita eliittiin kuuluvan viherkomukan tämän kertaisesta veropetoksista vaan pelkästään köyhän veronmaksajan on se uutinen. Tai pitäisi olla uutinen jos suomimedia ei olisi kokonaan saman porukan hallussa.

Mauri Hyhkö

Mitättömiä pommeja, muutamia menehtyi, kun samaan aikaan Pohjois-Korean keskitysleireillä viruu satoja tuhansia ihmisiä nälkäkuoleman partaalla ja vain Luoja tietää kuinka moni menettää henkensä.

Kalevi Wahrman

kun taidat olla niitä miehiä niin kysy siltä luojaltasi.

Mauri Hyhkö Vastaus kommenttiin #192

Kysyin just äsken ja siellä kuolee perkeleesti ihmisiä joka saatanan päivä!

Janne Hilden
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eipä näy olevan. Tuossa alla olevassa blogissa taidetaan ihmetellä lukutaidottomia kansanedustajia...

Markku Nieminen

Ei ville lukutaidoton ole eikä tyhmäkään. Ville vain tietää ettei oikeudenpilkkalaitos, verottaja, virkaeliitti ja pelkästään suomalaisten veronmaksajien kyykytykseen palkattu polliisi koske häneen.

Lasse Lehmusto

Ei ollenkaan lapsellinen kirjoitus.
Pikkumaa Suomessa on vihreä puolue täysin tarpeeton, jos viherpiiperöt ymmärtäisivät mitä saasteita Kiina ja Venäjä suoltavat mereen ja jokiin, politiikka olisi toisennäköistä.
Vihreät keskittyy pikku Suomen päästöihin, millä ei ole mitään merkitystä maailman päästöihin.
Mitä tulee piiperöitten ministereiden tekemisiin, eihän tässä voi kuin hymyillä hiljaa.

Käyttäjän DmitryVyskubov kuva
Dmitry Vyskubov

Kyllä vain, Kiina ja Venäjä saastuttavat, niin tehdään me samoin. Laitetaanko vielä sensuurit, vaalivilpit, huumeet ja muut päälle?

Markku Nieminen

Poliittiset näytösoikeudenkäynnit, suojattua elämää elvä virkamieseliitti ja kahdet standardit meillä onkin muttei talouskasvua vaan sen sijaan viherkommarien ja kokoomusten syytä oleva talouslama jonka loppua ei näy.

Veikko Vitikainen

Pentti Linkola on äärettömän älykäs tiedemies ja ällistyttävän kyvyt omaava ennustaja. Sen jälkeen kun Vihreät perustivat puolueen ja harhautuivat kauas alkuperäisten vihreiden tavoiteista suojella luontoa, he ovat pettäneet alkuperäiset äänestäjänsä ja kannattajansa kaikin mahdollisin kapitalistisin keinoin. Ville Niinistö on tänä päivänä ideoligiselta näkökulmalta katsottuna lähempänä Kokoomusta kuin alkuperäistä vihreiden järjestöä.

Jani Virtanen

Yleensäkin vihreiden toimintaa leimaa tekopyhyyden lisäksi määrätynlainen epärehellisyys henkilökohtaisissa asioissa. Ei voi mitään, samaa sakkia kuin taistolaiset aikoinaan - kun olen oikeassa saan oikaista.

Markku Nieminen

Ongelma onkin siinä että taistolaisten aikaan oli, niin ne taistolaiset. Nyt on kokoomus, vasemmistoliitto, virheet de röda, SDP, centrum-citykeskusta ja vielä vähän lisääkin jos tarvitaan..

Veikko Vitikainen

Vastaus kommenttiin 4.
Epärehellisyys vihreillä paistaa läpi sekä henkilökohtaisissa asioissa, että
myöskin politiikassa. Kaikkein vaarallisin yhdistelmä Suomen kannalta on se,
että vasurit ja vihurit ovat lyöneet tyhmät päänsä yhteen, ja siihen soppaan kun vielä mausteeksi sotketaan supersuvakit, niin tuloksena syntyy mutaatio, joka on saanut jopa opetussektorin katastrofin partaalle siten, että oppilaitoksetkin ovat muuttuneet sotatoimialueeksi haistattelevien kurittomien maahanmuuttajien ja muiden terroristioppilaiden toimesta jonka toiminnan vasuri-vihuri-suvakki-mutaatiojärjestelä on laillistanut.

Kari Virtanen

Vihreille rikkeet ovat sallittuja, koska he ovat ihmisinä parempia...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta ainoastaan julkisen anteeksipyynnön kera!

Markku Nieminen

Juuri näin. Katsokaapa US blogien päivystävien viherkommarilahkolaisten reaktioita ja verratkaa nitä siihen että joku nimekäs persu olisi toiminut samoin. Hahha Teuvo Hakkarainen osti ja tullasi aivan rehellisesti käytetyn auton ja eikö punamedia vääntänyt siitäkin kohujuttua.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Yllättävän tietämättömiä Suomen laeista, nuo Vih ministerit.

Matias Härkönen

Turhaa haloota. Eikös Vihreät ole vapautettu kokonaan verojen maksusta?

Lasse Lehmusto

Juu piiperöille on vierasta verojen maksu ja sähköähän saa pistorasiasta
Näin meillä sanoi Ville Niinistö.

Lasse Laaksonen

Jälleen uusi todistus Suomen kastijaosta.

Valtiaat = heitä ei koske lait, jos sattuisi koskemaan, niin poikkeus voidaan tehdä etukäteen, samantien tai jälkikäteen. Ihan sama.

Valtiaiden sisällä on vielä ylivaltiaat, jotka päättävät valtiaiden poikkeusoikeuksista. Kaikki valtiaat saavat päättää muiden ihmisten oikeuksista.

http://lasselaaksonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Lasse, olet oikeassa Suomen kastijärjestelmästä.
Kun olet tietyllä yhteiskunnallisella tasolla, pelastaa verkosto aina pulasta.

Markku Nieminen

Kastijärjestelmä on oikein kuvaava suomen systeemistä. Virkaeliitti ja poliitikot varastavat työkansan rahat punavedätettyjen toopejen hurratessa. Aina siihen asti kun humppa vielä soi ja pölhölä saa velkaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mitäpä tuosta, eihän tämä ole suinkaan ensinmäinen kerta, jolloin Rosa Meriläinen haluaa kertoa meille kaikille, miltä tuntuu, kun murrosikä on jäänyt pysyvästi päälle.

Susanna Kinnunen

Älkää valittako hyvät ihmiset. Jos Niinistö selviää pikkurapsuilla, kyseessä on ennakkotapaus johon tavalliset kansalaiset voivat vedota.

Matias Härkönen

Näköjään selvisi pikku rapsuilla. 139khm/h satasen alueella ja sai vain 1500€ sakkoa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58351-ville-niinis...

Markku Nieminen

Mää sain melkein saman verran puolta pienemmällä ylinopeudella ja taatusti ministeris-puoluejohtajaa pienemmillä tuloilla. Ei ollut kesäyö syy pienetää sakkua polliisin mielestä, mun tapauksessa.

Aki Mönkkönen

Asuntovelekoo niin paljon. "Mitenkä ne pärjevvää, ku meillähii on nii tiukkoo?" (Jaakko Teppo).

Susanna Kinnunen

Rangaistus ei ole "1500 euroa" vaan "18 päiväsakkoa", joka ministerin tuloilla on 1500 euroa.

Mun mielestä tuo on ihan "tuntuva rangaistus", ehkä jopa liiankin tuntuva.

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #124

Niinpä juuri, pienet on tulot. Onneksi meillä tavan kansalaisilla on edes isommat sakot.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #149

Jaa, äkkiseltään laskien 5000 euroa nettoa kuussa kahdella huollettavalla.

Otto Gustafsson

Ja vuosikausien ajelusta Ruotsin kilvissä olevalla Focuksellakin selvisi ilman mitään seuraamuksia. Tavalliselle kansalaiselle olisi laitettu syyte törkeästä veropetoksesta ja sen jälkeen autovero maksuun rangaistuskertoimella, arvonlisävero edellisestä, ajoneuvon käyttömaksut, mahdollinen diesel-vero ja näihin kaikkiin rangaistuskertoimen lisäksi viivästyskorot + maksuaikaa muutama päivä, jonka jälkeen lasku suoraan armotta ulosottoon, jotta luottotiedot saadaan menemään.

Niinistön kohdalla tehtiin toisin, vaikka hän on autolla ajellut jo useamman vuoden ajan Suomessa yksin ja ollut itse säätämässä viime vuonna muuttunutta autoverolakia. Näin päivän Ilta-Sanomissa:

"Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että Niinistö on todennäköisesti rikkonut autoverolakia. Niinistö kertoo ajaneensa ex-vaimolleen Ruotsiin rekisteröityä autoa silloin tällöin. Niinistön lähettämän tiedotteen mukaan hän soitti aamulla tulliin selvittääkseen asian. Tullin mukaan käytäntö on, että jatkossa on tehtävä toimenpideilmoitus väliaikaisesta auton käytöstä, jos satunnaista tarvetta ilmenee. Tulli ei ryhdy toimiin taannehtivasti."

Susanna Kinnunen

"Tullin mukaan käytäntö on, että jatkossa on tehtävä toimenpideilmoitus väliaikaisesta auton käytöstä, jos satunnaista tarvetta ilmenee. Tulli ei ryhdy toimiin taannehtivasti."

Onko tulli ainoa osapuoli, jolla tähän on jotain sanomista?

Veikko Vitikainen

Muistan aikoinaan Helsingissä asuessani kun eräs työkaverini, Saksalainen insinööri oli Suomessa töissä. Hän ei tiennyt Suomen tullilakeja eikä osannut ilmoittaa tullille kalliista autostaa jolla oli ajellut n 1,5-2 vuotta Saksan rekisterissä olleella autolaan Suomessa. Eräänä päivänä hänen ovelleen ilmaantui tullivirkailijat sillä seurauksella, että tulli takavarikoi hänen autonsa lopullisesti.

Veikko Vitikainen

Ei tule mitään ennakkotapausta tästä asiasta !!!
"Hyvävelijärjestlmä" määrää milloin joku rike saatetaan enakkotapaukseksi.
Ennakkotapaukset koskevat vain köyhää kansaa ja jonninjoutavaa populaatiota.
Nälkäänsa leipää varastava köyhä on jo saatettu ennakkotapusten piiriin.
"Hyvävelijärjestelmä" ei tunne termiä "ennakkotapaus".

Susanna Kinnunen

"Ei tule mitään ennakkotapausta tästä asiasta !!!"

Totta kai tulee. Siihen pitää vaan vedota kun jää nalkkiin vastaavassa tilanteessa. Mutta katsotaan nyt ensin, saako Niinistö mitään rapsuja jälkikäteen.

Samuli Mikkola

Vihreistä on tosiaan vaikea keksiä nykyisin mitään hyvää sanottavaa. Itse aloin huomioida ristiriitaa sanoissa ja teoissa kun edellinen puheenjohtaja ajoi itse citymaasturilla samalla kun osa puolueesta kävi jyrkän autovastaiseen kampanjaan. Toinen vakiokasvo taas saarnasi, ettei saa lentää koska ilmastonmuutos. No, itsehän tietty lensi joka viikko. Säännöt ovat vain siis taviksia varten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ylinopeussakkokin vielä. Miten ihmeessä ihminen ei tajua sadan ja liki sadanneljänkympin välistä nopeuseroa?

http://yle.fi/uutiset/ymparistoministeri_ville_nii...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja anteeksipyyntö perään, joten asia on taas kuitattu. Ja täysillä tulevaisuutta kohti. Älä tee niinkuin minä vaan niinkuin minä sanon!

Janne Hilden

Sama vanha loppuunkulunut vihreä virsi:
"...vaadin itseltäni jatkossa entistäkin enemmän".

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jos tuo enemmänvaatiminen tarkoitti ajonopeutta, niin korttikin alkaa olla vaarassa vaikka olisi minkälainen ministeri.

Aki Mönkkönen

Artikuloinnissa tapahtui vihre; "vaadin autoltani jatkossa entistäkin enemmän".

Markku Nieminen

On myös hyvä muistaa että virkaeliittiin kuuluvat kokoomus- ja viherkommarivirkaelätit ajavat suomeen 60 km/h rajoitusta maanteille ja GPS sakottajia.

Miksi maksat veroa siitä että kokoomuslainen tai kommari virkaelätti hyökkää Sinun kimppuusi? Kannattaisiko hei vähän välillä ajatella eikä vaan uskoa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Onneksi Suomessa ei ole kansantuomioistuinjärjestelmää.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Harri Lehtimäki samasta aiheesta:

http://harrilehtimaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137...

Tämä tapaus olisi todella syytä selvittää perusteellisesti

Käyttäjän DmitryVyskubov kuva
Dmitry Vyskubov
Markku Nieminen

Miten tämä liittyy harmaamummon ja sen äijän veropetoksiin? Hei määkin odotan että mummo saa kenkää ja mää oon paha ihminen lol.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ville Niinistö ei tiennyt että asiassa sääntely on asiassa niin tarkkaa. Hän myöntää ajaneensa autoa satunnaisesti yksin, vaikka vaimo ei ole ollutkaan mukana.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041616908252_u...

Nyt odotamme vain pahoittelua ja anteeksipyyntöä.

Lasse Lehmusto

Viimeisten tietojen mukaan Ville Niinistö ajanut suurta ylinopeutta.
100 km tunnissa oli lupa ajaa, mutta Niinistö päräytti 139, tästähän pitäisi kortti lähteä, epäilen kuitenkin että ei kortti lähtenyt.
Niinistön ylinopeus tapahtui maaliskuun alussa.
Vihreille kaikki sallitaan kunhan pyytää anteeksi.
Tiedossa ei ole pyysikö Niinistö anteeksi poliisilta:D :D

Matias Härkönen

Poliisin sivuilta:

"39 nopeudenylityksestä saa 22 päiväsakkoa. Yli 20 päiväsakon teot määritellään vakavaksi piittaamattomuudeksi liikenneturvallisuutta kohtaan ja poliisi määrää väliaikaiseen ajokieltoon. Enintään 60 km/h rajoitusalueella taulukko on tiukempi."

Poliisit siis "lievensivät" Niinistön sakkoja juuri sen verran, ettei Niinistö menettänyt korttiaan tai saanut syytettä vakavasta piittaamattomuudesta. Näin se toimii!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Edellä luetellut päiväsakot ovat ns. normaalipäiväsakkoja tyyppitapauksissa. Poliisilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää + - 4 päiväsakon verran liukumaa jokaisen normaalipäiväsakon kohdalla. Liukuma-asteikkoa voidaan käyttää, kun rikkomusta voidaan pitää tavallista lievempänä tai vakavampana. Teon moitittavuutta lisääviä seikkoja voivat olla esim. huonot keliolosuhteet, vilkas liikenne, koulun läheisyys / lapsia ym."
http://www.poliisi.fi/poliisi/lp/home.nsf/pages/5c...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #37

Eli Niinistölle annettiin "täydet livennykset". Millä tapaa tämä oli lievempi? Tai miksi ei lievennyttä vain -2 päiväsakkoa, jolloin tapaus olisi yhä mennyt syyttäjälle ja kortti menetetty?

Nuo on kysymyksiä, joita moni miettii. Johtuiko se että Niinistö on ministeri? Miksi kaikki muut ei saa samaa lievennystä? Onko poliisit sakottanut samana päivänä musta ja saivatko kaikki saman lievennyksen? Pitäsikö lainsäätjien kohdalla käyttää "Vakavampaa" asteikkoa aina?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #41

"Poliisin mukaan kohtalainen liikenne, hyvä näkyvyys ja kuiva tienpinta vaikuttivat normaalikäytännön mukaisesti päiväsakkojen määrään lieventävästi."
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58351-ville-niinis...

"Kohtalaisen" tilalla olettaisin sakkolapussa olevan "hiljainen", mutta noin on siis "alennusta" perusteltu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #41

Eikö Guzeninakin saanut lievennystä 35 päiväsakkoon kun ajoi itsenäisyyspäivänä 2009 Hämeenlinnan moottoritiellä Nurmijärvellä yli 150 kilometriä tunnissa alueella, jolla oli sadan kilometrin nopeusrajoitus?

Poliisi ei noki ministereitä, koska haluaa turvata määrärahansa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #154

Se tapahtui tuomioistuinharkinnassa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833812601...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #37

Kämäräinen, totta puhut, tulin aikoinaan Lohjalta myöhään perjantai iltana kotiin Paimioon, Salon jälkeen ajoin tutkaan ylinopeutta 25 km/h. Liikenne hijaista, sää, kirkas kuutamo, tie kuiva. Sakkoani alennettiin huomattavasti näistä syistä johtuen.

Lasse Lehmusto

Niinpä niin, väliaikaista ajokielto ei tullut, koska hyväveliverkosto pelasti.
Kokoomuksen apupuolue on pahempi kuin itse kokoomus.

Markku Nieminen

Poliisi palvelee hyvin viherkommaria mutta veronmaksaja sa tuta koko raivon.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Vaikkei tämä nyt asiaan kuulu, niin jos minä täräyttäisin Ferrarilla poliisin tutkaan 39 km ylinopeutta niin kortti lähtisi heti.

Juhani Piironen

Nyt muuten poistui autovero Suomesta.

Tulli lausui:"Tullin mukaan tällaisessa tilanteessa suomalaisen henkilön tulisi tehdä toimenpideilmoitus ulkomailla rekisteröidyn auton väliaikaisesta käytöstä. Taannehtiviin toimiin tämänkaltaisessa vähäisessä käytössä ei ryhdytä." US

Nyt muidenkin kohdalla on siis oltava samoin eli : "Taannehtiviin toimiin tämänkaltaisessa vähäisessä käytössä ei ryhdytä"

Jos tullin valopäät vielä tämänkin jälkeen kehtaavat periä muilta veroa, niin kyllä silloin ovat kansalaiset eriarvoisessa asemassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vastausta blokistin kysymykseen ei näköjään saatu, joten Vihreitä ei ilmeisesti saada kuriin millään. Erään populistisen puolueen kokemuksiin perustuen puolueen kannatus lähinnä kasvaa mitä enemmän on rikoksista tuomittuja poliitikkoja ehdolla. Ennustan siis Vihreille vaalivoittoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vihreät ministerit ovat säätämässä lakeja vallan keskiössä, mutta ilmeisesti eivät tiedä miksi lakeja säädetään? Noudatettaviksi.

Markku Nieminen

Onko tämä tosiuskovainen jo saanut pikkujakkaran johon piereskellä kk palkalla vihreästi? Ajattelepa jos harmaat ottavatkin takkiin kun rapalanaamat ja virkapäärynät äänestelevätkin muita kommareita ensi vaaleissa? Pysyykö palli?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yllättää se lumentulo vihreänkin.

"Niinistön mukaan hänen ex-vaimonsa auto jäi talven yli halliin, koska lumi tuli yllättäen ja hän sopi ex-vaimonsa kanssa, että kesärenkailla varustetulla autolla ei ole syytä lähteä talvikelillä liikkeelle."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pikkusieluista marinaa, sanoisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Silloin mielestäsi pikkusieluista, kun kärki kohdistuu vihreään politiikkoon. Entäpä silloin, kun kohteena on joku muu politiikko?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En ole koskaan äänestänyt, enkä äänestä tulevaisuudessakaan vihreitä. Ihan sama mistä puoleesta Niinistön tilalla joku muu olisi, sanoisin samaa, pikkusieluista marinaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Eli mielestäsi poliittisia päättäjiä ei saa arvostella, ei edes selvistä lakirikkomuksista?

Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #52

Pääseekö älymystöön kun komppailee netissä poliitikkojen veropetoksia ja itkee tavisten samanlaisia?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"ajoi yhteiskäyttöautolla"

mitä tarkoittaa yhteiskäyttöauto tässä tapauksessa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuskinpa tarkoittanee tuollaista autoa jota kuvataan "yhteiskäyttöautona" linkin kirjoituksessa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/45512-yht...

Ville Niinistön ajoista jos puhutaan, niin eikös hän ole kertonut ajaneensa ex-vaimon nimissä olevalla autolla. Auto on Ruotsin rekkareissa vieläkin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041516904065_u...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041616908989_u...

http://www.trafi.fi/filebank/a/1322478609/ff237732...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yhteiskäyttöauto voidaan käsittää tässä tapauksessa monella tapaa. Kyseessä ei ilmeisesti ollut parkkihallissa kyyhöttänyt auto? Vai oliko sittenkin?

Oliko Ville viemässä autoa laivaan, koska se nyt on poistunut parkkihallista?

Jos näin oli, ei poliisi ainakaan nähnyt Villen ajossa muuta huomauttamista, kuin lievennetyn ylinopeuden.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #63

Ari, ei mielestäni ainakaan ex-vaimon nimissä olevaa autoa voida pitää "yhteiskäyttöautona", sillä Ville N. ei ole voinut lain mukaan ajaa autolla kuin tilapäisesti ja silloinkin on vaimon tullut olla pelkääjän paikalla.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #63

Ville Niinistö on jo varmaan useamassakin jutussa tänään kertonut tästä yhteiskäyttöauton käytöstä ja maininnut yrityksenkin, jonka autoa on käyttänyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Kyseessä ei näköjään olekaan yhteiskäyttö ex-vaimon autolla, vaan:

Yksityiselämän ajonsa Niinistö kertoo hoitavansa autojen yhteiskäyttöpalvelu City Car Clubin kautta, jos joukkoliikennevälineillä ei jonnekin pääse.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128855699141...

Muuten jutut ovat sekavia, päättelyn varaan jää sekin millä autolla ajaessaan Niinistö sai ylinopeussakot.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #77

Siksi kysyinkin mitä se tässä tapauksessa tarkoittaa. No vastausta emme saaneet.

Uskon, että kyseessä oli vuokrattu auto, eikä parkkihallin auto, mutta väärinkäsityksiä on keskustelut pullolaan. Ei tiedoksianto saa olla noin nuiva, että huhu saa miljoonat jalat alleen.

Tullin käytös on ihmeellistä, eli jos itse sanoo toimineensa luvatta, ei tuomiota tule jälkikäteen. Mikä on tosi vapauttavaa, koska monet ajelevat juuri Ville Niinistön mallin mukaisesti.

On vain muistettava, että ei jää kiinni itse teossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Ville Niinistön tiedoksiantoa en ole nähnyt, mutta olisiko ollut niukkasanainen sillä uutisoinnista saa sen vaikutelman, että ajoi maaliskuun alussa ylinopeutta kesärenkaissa olleella ex-vaimonsa autolla.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2013/04/173...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ari, tämän uutisen mukaan Ville Niinistö käyttää City Car Clubia. Sehän yhteiskäyttöklubi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128855738097...

Lauri Korhonen

Ville Niinistö käyttää City Car Clubia - mihin? Imagonsa rakentamiseen?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Mukavaa on, kun Suomemme siirtyy lievempiin ja lievempiin rikosseuraamuksiin. Enenevissä määrin Ruotsalaisissa ja Virolaisissa kilvissä olevia autoja on liikenteessä, ja aina ei ole riittänyt ulkomaalaista kuljettajaa rattiin.
Näissähän on kyse kuten Niinistönkin tapauksessa vain pikkumatkoista ja vain sillointällöin tapahtuvasta kuljettamisesta, joita ei nyt enää miksikään tuomittaviksi teoiksi lasketakaan.

Edestähän joukkoja johdetaan, eikös niin, ja esimerkkeinä päättäjien meille tulee olla.

Lähdenkin tästä hakemaan jonkun kotteron Tallinnasta, ja ostan sen ex-vaimon nimiin. Näinhän saan toimia, kun kerran Valtiaammekin saavat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mäntynen, ehkä se johtuu kyllästymisestä siihen pessimismiin, sekä olemattomien asioiden vatvomisiin, todellisten ongelmien sijasta. Otan tästä yhden esimerkin. EU-asioista, lähinnä sen sisäisistä ongelmista jauhamiseen vuosi-vuodelta, samoja mantroja toistaen on jäänyt ns. "suuri kuva" kokonaan käsittelemättä. Miten me Euroopassa otamme haasteen vastaan, jonka Kiina ja muut nousevat taloudet meille heittävät. Kiinan kansan osuus koko maailman väestöstä on n.20%, elintarviketuotanto n.10% koko maailman elintarviketuotannosta. On selvää, edessä on EU-ongelmiin verrattuna aivan eri mittasuhteet saava kysymys, miten kiinalaiset ruokkivat omat kansalaisensa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On aivan oikein, että oikeuskansleri tutkii mitä on tapahtunut ja mikä on asiassa totuus. Se, jos tästä seuraa useampia blogeja, se on mielestäni turhanpäivästä vatvomista.

Samuli Mikkola

Ylinopeusakot, kellariin unohtunut auto, oviremppa pimeänä ja muut nykyisten ministerien sompailut eivät yksinään ole sinänsä vielä mitään, mutta yhdessä kyllä. Ministerin pitäisi johtaa esimerkillään ja olla aina pilkuntarkka säännösten noudattamisessa. Tavikselle pieni lipsahdus ei ole niin vakava asia, mutta ministerien pitäisi kyetä elämään täysin niiden säännösten mukaan, joita itse säätävät. Nyt hallituksen viesti tuntuu olevan, ettei lakeja ole edes tarkoitettu noudatettaviksi tai että älkää tehkö kuten minä teen vaan kuten sanon.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Blogiotsikon kysymykseen vastaus: Alppilan koulun rehtori.

Arto Laine

Naisrehtori..! Riittäisikö kuitenkin tässä tapauksessa, että KD:n seksipommi, Päivi-täti antaisi Villelle kevyesti piiskaa...
Ville on sentään ollut tähän saakka niin kiltti poika, sille perkeleen Perällekin...

Veikko Vitikainen

Arton kommentissa tärkein asia lienee: "KD:n seksipommi, Päivi-täti".
Päivihän on nykynaisministereistä kaikkein seksikkäin ja viisain typykkä.

Samuli Mikkola

Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Päivi ja seksi samassa lauseessa.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #119

Makuasioista ei kannata kiistellä, etenkään näin tärkeässä asiassa. Molemmat sanat ovat täysi oikeassa lauseessa.

Arto Laine Vastaus kommenttiin #119

"Aaa-iiii-kuinen nainen..." (Paula Koivuniemi)

Onni Siemen

Perussuomalainen kansanedustaja on vapaa-aikanaan kännissä. Rosa M. Vihreä kertoo silloin pössyttelevänsä.
Kokoomuslainen pääministeri jakaa veronmaksajien rahaa kansainvälisille suurpankeille, vihreät kannattaa eli "jakaa vastuuta".
Vihreä ministeri teki veropetoksen ajaessaan ruotsinkilpisellä autolla ja sai kerran ylinopeussakot, joita lievennettiin ettei korttia jouduttu ottamaan pois.
Vihreä ministeri "unohti" että työnantajan pitää pidättää verot maksamastaan palkasta. Tyhmiä sääntöjä ei tarvitse noudattaa.
Vihreiden kansanedustajat hengailevat nistipiireissä.

Tomille, ihan vaan kiusallani sävyttelin...

Rainer Salosensaari

Ministerit ovat "munatonta" porukkaa. Sanoiko yksi ministeri joku päivä näin? Muistan kuulleeni. Oli oikeassa.

Veikko Vitikainen

vastaus kommenttiin 97.
Toki naisministereille munattomuus on jopa suotavaa. Hallituksessa on Sisäministerinä "muodollisesti" erittäin pätevä Nainen, eli Päivi Räsänen. Pätevä toki muutenkin. Joskus Luojakin onnistuu kiitettävästi luomistöissään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinistö oli liikkeellä Lexus merkkisellä yhteiskäyttö autolla. Taas on hutkittu ennen tutkimista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Niinistö oli liikkeellä Lexus merkkisellä yhteiskäyttö autolla."

Onko se lieventävä asianhaara kun kaahaa ylinopeutta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei tietenkään, älä hulluja puhu. Näissä kommenteissa vaan on annettu ymmärtää hänen olleen liikkeellä Ruotsin rekisterissä olleella autolla. Kuinkahan monta kommentoijaa mahtaa olla sellaisia jotka ei ole koskaan saanut sakkoja, ei ministerit sentään mitään yli-ihmisiä ole. Muuten, Seija, maaliskuussa saa ajella kesärenkailla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #114

Kommentointi johtunee uutisoinnista, jossa on ollut samassa yhteydessä ex-vaimon auto ja ylinopeussakot. Ja juu, maaliskuussa saa ajaa kesärenkailla, joskin olosuhteiden huomioon ottaminen on suotavaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuka laittaa vihreät kuriin ?

Me äänestäjät .

Lauri Korhonen

Nyt ymmärrän jo paaaljon paremmin ministeri Niinistön antaman tuen ministeri Hautalalle.

Tiedättehän "Ken on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven." jne. Olkoonkin ettei ministeri Hautala ole periaatetta itse noudattanut vaan on ollut tuomitsemassa kärkkäimmin. No mutta kuitenkin.

Ylinopeus onkin toinen juttu. Se on ympäristönkin kannalta melkoinen moka ympäristöministeriltä - päästöt melu polttoaineen kulutus jne tapissaan. Ei taida tätä menoa maailma pelastua. Eikä julkinen liikenne. Kyydissä olleiden lasten ja ex-puolison turvallisuuden vaarantamisesta puhumattakaan. Julkinen liikenne olisi turvallisempi valinta luulen. Ympäristölle turvallisempi varsinkin.

Mitähän valtioneuvoston turvallisuudesta vastaavat ovat mieltä ministerin toimista tilanteissa jossa ministeri itse toimii turvallisuutta vaarantaen? Olisiko puhuttelun paikka?

(Ministeri Kyllönenhän joutuu käyttämään taksia - jonka tehtävän täyttää toki antaumuksella. OT sori.)

Onneksi sentään Niinistö valitsi hurjasteluun luksusluokan laatuauto Lexusen eikä mitään vanhaa kesärenkain varustettu Ruotsin kilvissä olevaa Ford Focusta. Sehän olisi ollut laitontakin. Onneksi Niinistöllä leikkasi.

Pointsit siitäkin että älysi olla käyttämättä virka-Audia siviilikäytössä. Siitä mokasta tuskin olisi selvinnyt anteeksipyynnöllä - ehkä ei edes verottajan mielestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hienoa on kuitenkin Vihreän liiton puheenjohtajan uskottavuus ilmastonmuutosasiassa, sillä hän on kertonut, että " talvi yllätti".

Niinistö lienee todellakin vakaasti uskonut , ettei talvea pakkasineen ja lumisateineen tule Suomeen enää koskaan.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Nyt olisi Mikko Paaterolla töitä.
Kannattaisi yleisen lainkunnioituksen nimissä tarkistaa, mitkä olivat ne todelliset syyt, joitten vuoksi Ville Niinistö sai pitää ajokorttinsa syyllistyttyään törkeään ylinopeuteen.
Jos auto oli lisäksi tuo kuuluisaksi tullut Ruotsin rekisterissä oleva yksilö, pitäisi asiaa hoitaneet poliisimiehen virkatuolin jo alkaa horjua.
Voiko poliisi tulkita lakeja mielensä mukaan noinkin väljästi.
Kun Hangon tiellä oli joitakin vuosia käytössä nollatoleranssi, tiedä henkilöitä joille sakko rapsahti viiden kilometrin ylinopeudesta lähes tyhjällä tiellä kuivalla kesäkelillä.
(Paitsi Elisabet Rehnille Länsiväylällä, vaikka hän ajoi 80:n alueella lähes 110:tä.)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tavallista maan tapaa, jonka vihreätkin nyttemmin ovat omaksuneet - "nuori kapinallisuus" on jo muisto vain.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minulta tivataan ulosoton voimin 2 centin jäännösveroa väärin nettipankkiin -tuon 2 centtiä- näppäillyn alvimaksun seurauksena,
ihan totta,
mutta esim. nyt Niinistön tapauksessa kymmenien tuhansien eurojen veropetosta katsotaan sujuvasti läpi sormien.

Vaan en valita, pikemminkin mielenkiintoista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Missä on kymmenien tuhansien eurojen veropetos? Ihmeellistä, suorastaan hysteeristä, paisuttelua. Vuoden 2007 Ford Focus ei edes maksa kymmentä tuhatta euroa.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Et taida tuntea Suomen autoverotusta ollenkaan. Muista myös rangaistuskertoimet, käyttömaksut korotettuina jne. Itse olen tuonut Suomeen autoja 1980 -luvun lopusta alkaen ja jotain tuntumaa minulla ko. asiaan on.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #163

Totta. En tunne autoverotusta. Minulla ei ole koskaan ollut autoa vaan olen käyttänyt julkista liikennettä. Toivottavasti autoverotuksen valvontaa nyt kiristetään kun sen lepsuudesta on valitettu monessa viestisssä. Kansalaisilla on selkeä tarve lisätä valvontaa.

Luulen silti, ettei vuoden 2007 Ford Focuksesta voida periä kymmeniä tuhansia euroja veroa. Jos asia ei ole näin, voit käyttää asiantuntemustasi esittämällä sellaiset laskelmat, joista ilmenee tämä kymmenien tuhansien eurojen petos.

Lisäksi on melko outoa syyttää sellaista henkilöä veropetoksesta, joka ei ole saanut siitä syytettä eikä asiaa ole käsitelty missään tuomioistuimessa. Toki jokaisella on omat kriteerit sille millä perusteilla syyttelee lähimmäisiään.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #166

Lukutaito on myös hyve. Kirjoitin ...usean tuhnnen euron, jopa kymmenen tuhannen euron verot. En kirjoittanut usean kymmenen tuhannen.
Katso tämä sama viestiketju ja Otta Gustaffsonin kommentti numero 58. Siitä velvoitteet käyvät aika lailla selviksi ja laske itse.
EDIT: Sillä ei ole mitään tekemistä mitä auto maksaa. Se merkitsee mitä siitä maksetaan veroa. Lamborgini Gallardo maksaa Saksassa halvimmillaan 58.000 euroa, mutta Suomessa siitä menee noin 63.000 euroa veroa. Ilman rangaistuskertoimia muuten....

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #167

Tulkitsen tämän vastauksen niin, että olet samaa mieltä kanssani, että on hysteeristä liioittelua väittää Niinistön syyllistyneen kymmenien tuhansien eurojen veropetokseen, sikäli kun hän on syyllistynyt mihinkään.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #169

Näin on. Ei kymmenien tuhansien, sinä olet ainoa joka niin on sanonut. Ei kukaan muu. Yritätkö tällä lailla sekottaa soppaa jotta huomio kiinnittyisi itse asiasta. Ovelaa vihreätä politiikkaa....

Täytyy ihmetellä teitä vihreitä. Sinäkin olet paikallisosastosi hallituksessa ja vääntelet ja kääntelet.

Lue koko viestiketju ja katso mitä mieltä asiasta noin yleisesti ollaan. Äläkä näe maailmaa vihreiden silmälasien lävitse.

Kylmä fakta on se, että vastaavassa tilanteessa normaalikansalaisen auto olisi goodbye ja verot niskassa tai jopa ulosotossa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #170

Timo Huolman, viesti 158, eli se viesti, johon vastasin.

Odotan toki, että Niinistö saa samanlaisen kohtelun kuin kuka tahansa muukin vastaavassa tilanteessa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #171

Verovelvollisuus katsotaan alkaneeksi "muutamia vuosia" sitten, kuten Niinistö itse ilmoitti autoa suomessa käyttäneensä.

Keskiverron -07 tuontiFocuksen vero lienee vaikkapa kolme vuotta sitten ollut 6 000 euron luokkaa, se pitäisi nyt maksaa taannehtivasti ilmeisesti kolminkertaisena, verottajan perimä vuosikorko päälle.

~ 20 000 euroa

Samoin käyttömaksun kanssa, tosin viisinkertaisena.

~ 1 500 euroa

----------------------------------

Allaoleva ei ole vero

Mahdollisesti puuttuva liikennevakuutus ja siitä seuraava maksu sekin peritään takautuvasti, muistaakseni 8 euroa päivältä,
tavalliselle kansalaiselle ei armoa näissäkään anneta,
vähintään 40 euron lisälasku tulee jos vakuutuksen otto myöhästyy päivänkin.

~ 8 800 euroa.

-----------------------------------------

Minunkin mielestäni olisi täysin kohtuutonta alkaa tällaisia summia perimään Niinistönkään tapauksessa, jos hän puhuu edes melkein totta.

Vaan Suomen verolainsäädäntö on ns. ON/OFF laki, eli joko autolla on ajettu, -metri riittää täyden verovelvollisuuden täyttymiseen-, tai sitten sillä ei ole ajettu metriäkään.

Niinistä on ITSE sanonut ajaneensa luvattomasti ja siten rikkoneensa ajonevoverolakia, joten kyseessä on automaattisesti veropetos.

Tavallinen kansalainen aivan taatusti tietää tämän, toisin kuin Niinistö itse jeesustelee ja siten pitää keskiverto suomalaista täydellisenä idioottina?

Tässä ei tarvitse minkäänlaista tuomarin päätöstä kuin maksuunpanon tai panematta jättämisen osalta, joten "syyttelysi" "syyttelyn" osalta on täysin aiheeton.

Auroverolaki ei tunne eikä salli soveltavia välimuotoja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #173

Mielenkiintoisia laskelmia. Miten asiaan liittyy se, ettei Niinistö ole auton omistaja? Suomessa kaikki ovat lain edessä tasavertaisia, joten Niinistön pitäisi maksaa samat korvaukset kuin kenen tahansa muunkin vastaavassa tilanteessa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #174

Vain suuntaa antavia, karvalakkimallinFocuksen tapauksessa potentiaalinen veroseuraamus voi aleta huomattavasti,
toisaalta herkkumallin osalta se voi myös nousta huomattavasti.

Niinistöhän ITSE sanoi kyseessä olevan yhteisomisteinen yhteiskäyttöauto ja josta hän luopui ex-vaimonsa hyväksi.

Käsittääkseni vain poikkeustapauksissa rekisteriotteeseen on Ruotsissakaan merkitty enemmän kuin yksi omistaja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #176

Se yhteiskäyttöauto oli City Car Clubin auto. Siksihän Niinistö on uutisten mukaan saamassa kenkää kyseisestä klubista.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #177

Aha, selvä, en lue hesaria monestakaan mm. teknisistä syistä.

vaan ajoneuvon verovelvollisuus ei katoa, maksajasta voi tulla riitaa, laki määrää epäselvissä tilanteissa auton rekisteriin merkityn omistajan verovelvolliseksi,
eli tässä tapauksessa Ville Niinistön ex-vaimon.

Lauri Korhonen

Muistaisin että Suomessa poliisi vähentää aina automaattisesti tutkan antamasta lukemasta ns teknisen varmuusvähennyksen kolme kilometriä tunnissa (3km/h)?

Mikäli näin on eikä muita vähennyksiä ole käytetty voidaan sanoa ministeri Niinistön ajaneen vähintään 142km/h todellista nopeutta tutkaan 100km/h nopeusrajoitusalueella (142-3=139km/h).

Huomioiden että autojen nopeusmittari näyttää nopeudesta riippuen liikaa - tuossa nopeudessa tyypillisesti 8-20km/h autosta ja mm renkaista riippuen - voidaan melkoisella varmuudella sanoa ministeri Niinistön ajaneen tutkaan ainakin 150-160km/h mittarinopeudella.

Olkoonkin kuinka tyhjä tie tahansa melkoista riskinottoa puoliso ja lapset kyydissä. Mahtoi olla hyvät sukujuhlat tiedossa. Mahtoiko kiire jatkua poliisiauton takapenkin juttutuokion jälkeenkin sitä tarina ei kerro.

"Minäkään en ole täydellinen." (IL/Niinistö)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Luin juuri netistä, että Suomesa löytyy sentään yksi mies joka ei nöyristele vihreiden edessä. Sami Astala kyseisestä autoklubista aikoo antaa Niinistölle monon kuvan takapuoleen.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Ville Niinistön hurjastelusta on tullut tarkempia tietoja:

Hänellä oli käytössään City Car Clubin Lexus-hybridi, joten spekulaatiot (joita minäkin edellä esitin) auton veroepäselvyyksistä ovat aiheettomia.
Autoklubin johtaja on kuitenkin ilmoittanut, että Niinistö saattaa saada potkut klubin jäsenyydestä.

Niinistöllä oli kyydissään entinen vaimonsa ja kaksi kymmenvuotiasta lastaan, joiden turvallisuus oli tietysti vaarassa.

Selitykset, että poliisi olisi kertonut kaikkien ylinoppeutta ajaneiden saaneen "kohtuullisen liikennemäärän" ja hyvien keliolosuhteiden vuoksi lievemmän kohtelun, pitänee paikkansa. Niinistö jättää kuitenkin kertomatta, etteivät kaikki sakotetut suinkaan ajaneet 40:n kilometrin ylinopeutta, vaan useimpia sakotettiin varmasti paljon vähäisemmästä rikkeestä.

"Hän (poliisi) totesi, että joka ikisessä sakkoilmoituksessa siltä päivältä ovat nämä samat määritelmät, eli on arvioitu kelin olleen hyvä ja liikennemäärän kohtuullinen. Totesin poliisille haluavani varmistaa, että minua kohdellaan kuin ketä tahansa kansalaista, ja hän sanoi, että näin toimitaan, Niinistö vakuutti." (Iltasanomat)

Tästä tapauksesta kannattaisi harkita kantelun tekemistä Valtioneuvoston oikeuskanslerille.
Olisi nimittäin hyvä nähdä, ovatko kaikki Suomen kansalaiset tasaveroisia lain edessä ja kuinka suuret valtuudet yksittäisellä poliisimiehellä on tulkita lakeja ja asetuksia ilman oikeuden päätöstä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

+- 4 päiväsakkoa laki antaa tulkintahaarukan ja sitä on hyvien tapojenkin mukaisesti noudatettu.

sään ja liikennemäärän tulkinta taas on enempivähempi subjektiivista,
osa autoilijoista pelkää vähäistäkin sivutuulta, osaa ei hetkauta edes 5 cm loskakerros,
Niinistönkin tapauksessa ajo-olosuhteet on tulkittu hyviksi ja siten hieman lieventävänä asianhaarana.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Timo Huolman

Pointti tässä ei ole päiväsakkojen määrä vaan se, että Ville Niinistön ajokorttia ei peruutettu.
Minun ymmärtääkseni yli 30 kilometrin ylinopeus merkitsee syyllistymistä törkeään ylinopeuteen ja olosuhteista riippuen jopa törkeään liikenteen vaarantamiseen, jonka jälkeen kortti lähtee kuivumaan, riippumatta siitä tarvitseeko rikollinen ammatissaan ajokorttia vaiko ei.
Kansanedustajilla on vapaa taksinkäyttöoikeus ja ministerillä lisäksi oikeus käyttää työssään virka-autoa, joten siinäkään suhteessa Niinistön ajokortin peruuttamiselle ei ollut vähäisintäkään estettä.

Laajan harkintavallan antaminen liikennettä valvoville poliiseille johtaa juuri tuollaisiin arveluttaviin tulkintoihin.
Siksi oikeuskanslerin pitäisi ehdottomasti ottaa kantaa Ville Niinistön tapaukseen.

Veikko Vitikainen Vastaus kommenttiin #190

Antero M on täysin oikeassa tässä tapauksessa. Jos oikeuskanleri antaa lausunnon, jossa tässä nimenomaisessa tapauksessa ei ole aihetta jatkotutkimuksiin, niin sen jälkeen Suomen lakikirjat joutavat paskahuussiin tärkeämpiin käyttötarkoituksiin. Toki paperin laatu ei ole soveliasta tähän tarkoitukseen.
Tämä tapaus tulee vaikuttamaan kauaskantoisesti sekä Tulli-,että liikennerikoslakiin. Vastuuseen tästä asiasta on saatettava asioista vastaavat tullivirkailijat sekä lievennysratkaisun tehnyt liikkuvan poliisin konstaapeli.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #190

Tarkemmin, 30 kilometrin ylitys johtaa pääsääntöisesti 20 päiväsakon rangaistukseen ja joka johtaa ajo-oikeuden menettämiseen,

vaan poliisi voi tarpeen vaatiessa joustaa päiväsakkojen määrässä ylös tai alaspäin, kuten Niinistön tapauksessa joustettiin alaspäin kaksi päiväsakkoa hyvien ajo-olosuhteiden vuoksi.

18 päiväsakkoa ei vielä johda ajo-oikeuden menettämiseen.

--------------

Poliisi siis oli menetellyt täysin sääntöjen ja mielestäni myös hyvien tapojen mukaisesti,

Minun mielestäni 30km/h ylitys keskiaidatulla monikaistaisella tiellä on vielä sangen maltillinen, ihanteellisissa ajo-olosuhteissa jopa ihan suotavaa,
vasta joltain 180 ajajilta ottaisin kortin pois, hiljaisen liikenteen aikaan tosin saattaisin siinäkin käyttää harkintaa ainakin motoristien osalta,
vaan eipähän näitä minulta kysytä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässäpäuusinta uutta asiasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201304170115709_uu...

Julkisuus on kai tullin tähän pakottanut?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Tuollahan se tuli nyt sitten tullinkin toimesta esiin, että vain siirtoajo (eli auton siirtäminen ennalta ilmoitettuna aikana ennalta määriteltyyn paikkaan lyhintä mahdollista reittiä) on sallittua ja sekin vain etukäteen ilmoittamalla,
normaalikäytäntö on ns. tarrakilvet.

kaikenlainen itse auton siirtämisen kannalta ei välttämätön ajelu ilman omistajan läsnäoloa on kielletty.

Juha Aaltonen

Hmmm....
Vihreät,Vasemmisto,SDP kaikki samaa vasemmisto-poliittista roskaa joiden älyttömiin valheisiin jostain kumman syystä osa ihmisistä edelleen naivisti uskoo ja heitä äänestää.
Ihmiset ovat umpisokeita ja kuuroja koska naivisti edelleen kuvittelevat, että vasemmisto on duunarin puolella!
Mulla on näille ihmisille uutinen! Vasemmisto ei ole milloinkaan ollut työläisen puolella, vasemmiston ideologia on pelkkää totalitarismiin johtavaa puppua.
Ne hyödylliset idiootit jotka naiveina ihmisinä kautta aikain ovat ajaneet "työläisen etuja" ovat olleet vain totalitaristien pelinappuloita, ei sen ihmeempää. Näin se on tänäkin päivänä, mikään ei ole muuttunut.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

JESS!

Näköjään tulli on tajunnut, että kohta kaikki ajavat verovapailla vaimon autoilla ja vetoavat "Niinistögateen." Tulli olisi silloin voimaton eikä saisi perittyä autoveroa enää keneltäkään.

JESS!!!

Veikko Vitikainen

Ota Arto huomioon se, että valtio ja tulli olemme me Suomaiset ihmiset.
Toki täytyy myöntää että Suomen tulliviranomaiset ovat poikenneet tässä asiassa lakipykälistä "hyvävelijärjestelmän" eduksi. En syytä ketään, mutta uskoisin että tullilaitoksen ylimmissä virkamiesportaissa majailee "hyvävelijärjestelmä- loosin" päättäviä jäseniä. Ota vielä Arto huomioon, jos kaikki verot Suomessa jätettäisiin perimättä, niin kohta olisimme samassa jamassa kuin Kreikka ja Kypros ovat tänä päivänä. Siihen suuntaan nähtävästi virkamiesportaan (hyvä veli) toimilla ollaan kiivaasti pyrkimässä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

hämmentävä ulostulo autoveron vastustajalta

Esko Kotilainen

Mitä paremmat Pisa kokeen tulokset Suomen kouluissa ,sitä tyhmempää näyttää kansa olevan. Näyttäis olevan sellainen muinainen Pääsiäis-saarten syndrooma Suomessa käynnissä.Kaiki on "viisasta" utopiaa,mikä johtaa täyteen tuhoon.

Veikko Vitikainen

Vastaus kommenttiin 182.
Pisakokeen tuloksiin Suomen osalta luulisin olevamme melko lähellä totuutta.
Tuo testi tuskin on pääasiassa poliittista tietoutta mittaamassa. Pisatesti mittaa fysiikan, matematiikan ja lukutaidon vertailtavaa tietoutta.
Politiikassa äänestämispäätösten käyttäytymistapoja Pisa-testi ei mittaa.
Toki täytyy myöntää, että keskivertoihmisen yleistietous Suomessa yhteiskunnallisissa asioissa ja politiikassa ovat surkealla tasolla.
Jos Kokoomus ja Katainen saa seuraavissa eduskuntavaaleissa äänivyöryn, niin
äänestäjille pitäisi sen jälkeen jarjestää ennen äänestystä "Pisa testi", jonka perusteella ihminen rankataan, jos hän ei ymmärrä tuossa testissä mitä on tekemässä äänestäessään jotakin täysin kyvytöntä poliitikkoa.

Ari Lotvonen

Ei kukaan.

Jos noita virheitä saa edes poliisi tienpäällä kuriin, niin kukas sitten?

Toimituksen poiminnat