blogi

Sokeat saavat näkönsä ja kuurot kuulonsa Keniassa

Pakkasimme laukkumme ja suurperheemme suuntasi Keniaan vuodenvaihteessa. Olimme saaneet kutsun profeetta Dr. Owuorilta ja vastasimme kutsuun.  Halusimme nähdä onko se totta mitä sieltä päin maailmaa kuuluu: Keniassa on maailmanhistorian suurin herätys meneillään ja ihmeet ja merkit seuraavat julistettua Sanaa.

15  tuntia matkustusta ja viimein perillä Nairobissa. Miehet vastassa meitä lentokentällä ja sieltä ajo hotellille. Muutama tunti  aikaa siistiytyä ja sitten liki 12 tunnin ajo kuoppaisia teitä pitkin Kakamegaan. Siellä oli vuodenvaihteen molemmin puolin suurkokoukset stadionilla ja me olimme yhdessä parinsadan muun ihmisen kanssa kutsuvieraita. Suuri osa ihmisistä jäi stadionin ulkopuolelle mutta heille oli pystytetty Kakamegan kaupunkiin neljä screeniä, joista he pääsivät seuraamaan kokousta. Ne, jotka pääsivät sisälle, olivat saapuneet ajoissa ja he myös nukkuivat stadionilla. Keniassa meininki on hieman toisenlaita kuin täällä Suomessa.

Jo edellisenä päivänä Profeetta Owuorin ollessa vielä Nairobissa, Kakamegan stadionilla alkoi tapahtua: Moni rampa alkoi yllättäen kävellä ja parantumisihmeet alkoivat tapahtua.  Seuraavana päivänä ajoimme autoletkassa sisälle stadionille tuhansien ystävällisten ihmisten vilkuttaessa meille. Meidät ohjattiin aivan lavan viereen pystytettyyn katokseen jossa meillä oli tuolit ja virvokkeita. Kokouksia oli kaikkiaan kolme: kaksi päiväkokousta ja yksi uudenvuoden yön kokous.

Ja mitä minä näin: Rampoja parantui aivan huikea määrä. Yleisön joukosta rammat vaan nousivat ja alkoivat kävellä. Sokeat saivat näkönsä ja kuurot kuulonsa. Monia muitakin sairauksia parantui ja Jumalan läsnäolo oli valtavaa! Eräs kuurojen luokan opettaja oli tuonut koko luokkansa stadionille ja kahdestatoista syntymästään asti kuurosta lapsesta kuusi sai heti kuulonsa. Eräskin kuuro poika piteli korviaan koko ajan. Hän ei ollut koskaan kuullut ja yhtäkkiä hän alkoi kuulla kymmenien tuhansien ihmisten huutaessa ja soittaessa pillejä ja torvia hänen ympärillään. Puhumattakaan 30 miehisestä soittokunnasta suurine torvineen..... Melkoinen shokki varmasti. Eräs syntymästään asti sokea  sai näkönsä lavalla ihmisten silmien edessä. Hänellä ei ollut silmissään pupilleja, Iiriksiä...tai mitä nyt siinä keskellä onkaan - hänellä oli vain silmänvalkuaiset. Mutta niin vain Jumala antoi näön tälle henkilölle.

Seuraavana päivänä (1.1.2014) profeetta kiipesi lavalle, jossa oli noin 40 ihmisen kuoro valkeissa vaatteissaan. Alkurukouksen aikana yhtäkkiä Jumalan henki laskeutui lavalle ja koko kuoro lakosi maahan ja osa lensi lavalta alas. Vain kolme tai neljä ihmistä jäi pystyyn seisomaan. Ja samat ihmeet ja merkit tapahtuivat kuin edellisenäkin päivänä.

Ihmeet ja merkit eivät ole itsetarkoitus. Raamattu lupaa, että ne seuraavat niitä jotka uskovat. Tämä on Raamatun sanaa ja se todellakin toteutuu kirjaimellisesti Keniassa.

Dr. Owuor tai the Mighty Porphet of the Lord, kuten häntä siellä puhutellaan,  pitää näitä parantumiskokouksia Keniassa kahdesti vuodessa ja niistä on tullut hyvin suosittuja. Kuuntelin häntä ensimmäisen kerran tällä koti-Suomessa keväällä 2013 ja tuolloin hän saarnasi lauantania 4h50 minuuttia ja sunnuntaina täydet 5h. Hänen saarnasa perusajatus on katumus ja parannuksenteko. Hän julistaa, että Kristus tulee takaisin aivan pian, mutta esim. Suomessa seurakunta ei ole valmis ottamaan Kristusta vastaan. Seurakunnan puvussa on tahra ja tämä tahra on haureus, homoseksualismi, rahanhimo ja monet muut synnit. Owuor ei kerää kolehtia tai saarnaa rahasta. Hän on nöyrä ja ystävällinen mies.

En väitä, että kaikki olisi puhtoista ja ihanaa Keniassakaan  - hänen tiiminsä tuntuu nostavan hänet melkoisiin svääreihin punaisine mattoineen ja Mersuineen. Mutta kun ymmärtää Kenian pitkän alaisuuden Englannin siirtomaana ja tiukan hierarkian titteleineen ym. tajuaa, että maassa maan tavalla. Meille länsimaisille punainen matto herätti koko matkan ajan kummastusta. Mutta se ei silti tee tyhjäksi sitä tosiasiaa, että Jumala toimii Keniassa enemmän kuin missään muualla maailmassa. Tällä hetkellä.

Dr. Owuorista ja hänen toiminnastaan enemmän suomeksi www.repentfinland.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Oletko muuten ollut myöhemmin yhteydessä näihin parantuneisiin?
Tarkoitan onko esim. saatu kuulo jäljellä?
Monethan tuntevat parantuvansa tälläisíssa tilaisuuksissa Suomessakin. Kuitenkin seuraavana päivänä ovat vanhat vaivat jäljellä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Hyvä kysymys voi olla sekin,että onkos nämä parantuneet olleetkin jo terveitä,ennen tätä "parannusta" ?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Dr. Owuor on pitänyt näitä kokouksia jo vuodesta 2005 alkaen ja kuuroja oppilaita on parantunuyt pitkin matkaa. Kaikki parantuneet käyvät nykyään normaalikoulua - eivät siis enää kuurojen koulua.

Yksi mielenkiintoinen detalji on se, että vuonna 2005 erääseen ulkoilmakokoukseen ilmestyi sama pilvenpatsas, joka Raamatun aikoina johdatti Israelinen kansaa erämaassa. Tämä saatiin videokuvattua.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sitten kun vielä uskoisi tämän...

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Taru, sehän meidän ongelmamme juuri on - kun emme usko. Koskaan kukaan joka ihmeparantumisia on tutkinut, ei ole pystynyt todentamaan niitä jollei ole uskonut niin tapahtuneen.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Voitas Suomessakin lopettaa tervehdyenhuolto ja siirtyä tälläiseen poppamies-kulttuurin. Ilmeisen tehokasta ja ei synny edes jonoja, ku voidaan parantaa massoja.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiersihän tässä vastikään lehtileike jossa huonokuntoinen vanhus eksyi ja hänet löydettiin viiden tunnin päästä hyväkuntoisena, että jotain perää on näissä hommeleissa :P

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Liikunta on terveellistä :-)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muuttuvatko myös kehitysvammaiset neroiksi? Voitaisiinko ministeriemme älykkyystasoa Keniassa nostaa?

Juhani Penttinen

""""Voitaisiinko ministeriemme älykkyystasoa Keniassa nostaa?"""""

Ei poppamiehetkään aivan mahdottomuuksiin pysty. Rajat tulee vastaan.

Vasili Kirillov

Jospa nyt aluksi toivoisimme että kaikki kansanedustajat saisivat näkönsä ja kuulonsa takaisin. Ehkä he sitten näkisivät maan tilan ja kuulisivat kansan ääntä

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Evankeliumi Matteuksen mukaan 24:

4. Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
5. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.

11. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta.

24. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
25. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Kymmenen kommenttia eikä yhdessäkään näy uskoa. Epäuskoa sensijaan paljon.

Mukana oli myös eräs suomalainen nainen jonka nostamiseen bussiin tarvittiin kolme raavasta miestä. Nainen ei pystynyyt kävelemään kipeällä jalallaan. Näin kuinka häntä nostettiin bussiin. Hänen oma lääkärinsä oli kauhuissaan kun kuuli hänen aikovan mennä Afrikkaan. Kuulemma läheisetkin yrittivät estää. Mutta kuinka ollakaan..... hän parani ja JUOKSI pitkin stadionia!
Kun aisat näkee omin silmin ei voi epäillä. Kokoukset tulevat aikanaan ulos myös TV7:lta.

Käyttäjän pecmak kuva
Pekka Mäkinen

Arto, uskon sydämessäni Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa, Jumalan armosta.

Kiitos Herralle.

Siunausta Sinulle ja läheisillesi.

Seppo Hildén

" Owuor ei kerää kolehtia tai saarnaa rahasta. Hän on nöyrä ja ystävällinen mies.

En väitä, että kaikki olisi puhtoista ja ihanaa Keniassakaan - hänen tiiminsä tuntuu nostavan hänet melkoisiin svääreihin punaisine mattoineen ja Mersuineen"

Arto, huomaatko sanomisissasi mitään ristiriitaa?

Siis kaveri ei tee hommia rahan takia, mutta silti ajelee mersulla?

heh.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mersua en huomannut, mutta tuon punaisen maton huomasin!

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Ei sinänsä ristiriitaa. Hän itse ei omista mitään, mutta hänen tiiminsä tuntuu vouhottavan hänen ympärillään aika paljon. Samoin kaikki hotellit ym. missä hän joutuu majoittumaan kokoustensa aikana; nämä levittelevät punaista mattoa ym. Matkalla Suomeen keväällä hän myöhästyi lentokoneesta ja sen sijaan että olisi mennyt lentokenttähotelliin, hän nukkui koko yön lentokentän lattialla. Tämä kuvastaa tämän miehen asennetta.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ihan kiva lukea näkemystä ja kokemusta täysin oman piirin ulkopuolelta. Mutta onko nyt kyse uskonsuunnasta, jota meilläpäin kutsutaan helluntailaisuudeksi?

Toimituksen poiminnat