blogi

Myös muut kuin uskovat sanovat sen: Venäjä tulee!

Suomi voi joutua sotilaallisesti uhatuksi herkemmin kuin tähän asti on ajateltu, väittää Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak

Me uskovat olemme tämän tienneet jo kymmeniä vuosia. Mutta muille se on tuleva yllätyksenä. Venäjä saattaa hyvinkin pian tehdä aluevaatimuksia ja Suomi joutuu vakavaan paikkaan: mitä tehdä vaatimuksille? Sotiako vai myöntyä?

Usarin eliniäksi bannaama ystäväni Jouko Piho on kerännyt profetioita, näkyjä ja unia jo useita vuosia ko. aiheesta ja nyt niitä on kertynyt reippaasti yli sata. Kaikki ovat samansuuntaisia. Venäjä valloittaa Lapin ja osan Itä-Suomea. Joissain profetioissa soditaan , suurimmassa osassa ei. Joissain on pääministerinä nuori urheilullinen mies joka on täysin pallo hukassa: "Miten tässä näin kävi?"

NIin, miten tässä näin kävi? Jos tutkijan kauhuskenaario ja lukuisten uskovien profetiat toteutuvat niin kysymys on todellakin aiheellinen: Miten tässä näin kävi? Jos käymme pika pikaa läpi profetioita, niin hyvin monessa ilmoitetaan myös syy valloitukselle ja se on Suomen luopumus Jumalasta, Suomen synnit ja erityisesti mainitaan sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen.  Jokainan saa uskoa mitä haluaa, mutta itse ainakin ottaisin vakavasti yli sata samansuuntaista profetiaa ja nyt jopa tutkijan huolen. Me olemme ajaneet raskaasti ohi Jumalan Sanasta ja saamme maksaa yhtä raskaasti seurauksista. Nyt on viimeinen aika pysähtyä ja palata samaa tietä takaisin. Kun on ajettu ohi maalin, täytyy kääntyä takaisin.

Eli toivottomuuteen ei ole syytä heittäytyä. Meillä on edelleen aikaa ( joskin äärimmäisen vähän) korjata tekemämme virheet ja hylätä väärät lait ja tehdä täydellinen uskonpuhdistus luterilaiseen kirkkoon. Se vaatisi usean piispan ja arkkipiispan vaihtoa, mutta se olisi sen arvoista. Luterilainen kirkko alkaisi saada jäseniä menettämisen asemesta kun se keskittyisi evankeliumin julistamiseen niinkuin se on kirjoitettu. Seuraavan hallituksen ei tarvitsisi ottaa sukupuolineutraalia avioliittolakia käsittelyyn ja aborttilaki tulisi viilata aivan tappiin asti. Ensimmäinen hyvä askel oikeaan suuntaan on 70.000 nimeä saanut kansalaisaloite hoitohenkilökunnan omatunnonvapauden hyväksymisestä abortista kieltäytymisen ehdoksi.

Muutoinkin Suomen tulisi kääntyä kansakuntana Jumalan puoleen kuten Kyösti Kallion aikoihin. Tuolloin kirkot olivat täynnä rukoilijoita ja Jumala vastasi kansan rukouksiin. Itse uskon, että jos teemme kaiken edellämainitun: tiukka aborttilaki, sukupuolineutraalin lain hylkääminen ja piispanvaihdokset luterilaisessa kirkossa niin ehkä meidän ei koskaan tarvitse nähdä tutkijan esittämää kauhuskenaariota. Lisäksi mielestäni rekisteröity parisuhdelaki tulisi purkaa ja SETA jättää kokonaan ilman tukia valtion budjetista.

Kannattaa käydä lukemassa www.jouko-piho.fi ja siellä osasto "profetiat."

Oma blogini aiheesta viime kesän alusta: http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169962-venaja-nyt

ja elokuun lopusta: http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174837-suomi-nato-ja-venaja

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Pitäisikö Suomen lopettaa Puolustusvoimat ja tuhota kaikki aseemme ettei ärsytetä Venäjää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Me uskovat olemme tämän tienneet jo kymmeniä vuosia."

- Sisältääkö käsite "uskovat" myös hartaat venäläiset ortodoksikristityt, jotka palvelevat samaa Jumalaa kuin meikäläiset protestantit? Esimerkiksi presidentti Putin on ahkera kirkossakävijä.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Me suomalaiset uudestisyntyneet kristityt. Kirkossa voi käydä maailman tappiin asti ja silti mennä helvettiin. Vain uudestisyntynyt ihminen voi pelastua. Jeesuksen sanoja muuten.....

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Me uskovat olemme tämän tienneet jo kymmeniä vuosia"

Aika itsevarmasti puhut, millainen otanta sinulla on uskovien kannasta asiaan?

Tarttuisin tuohon tietämiseen ja vaatisin että menisitte esittämään viranomaisille ne todisteet, joiden perusteella te tiedätte, mutta ymmärrän että tietäminen tarkoittaa sinulle aivan muuta kuin muille ihmisille.

Mutta ihan tosissaan? Uskonpuhdistus saisi Venäjän uhan väistymään? Mikä jumalan käsikassara Venäjä muka on? Ymmärrän, että Raamatun jumala käyttää uhkailua pakottaakseen uskovat alamaisikseen, mutta Venäjä ei nyt näytä millään muotoa siltä kansalta, jota jumala käskisi meidät tuhoamaan. Mutta kaipa jumalalla on oikeus uhkailla - sinulla ei.

Tämä jumalasi näyttää olevan täysin kykenemätön toimimaan niin, että häneen voisi oikeasti uskoa - hänen epärealistinen vaatimuksensa on, että pitää ensin uskoa ja sitten vasta voi nähdä. KUKAAN moraalinen olento ei toimisi näin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Aika jännä, mutta muutama profetia nimenomaan nostaa esiin tuon ajatuksen "Jumalan käsikassarasta." Myös Venajä tulee aikanaan saamaan rangaistuksensa, mutta profetioiden mukaan Venäjä ikäänkuin on Jumalan käyttämä "vitsa" Suomea varten tiettynä aikana jotta kansa tekisi parannuksen.
Kannattaa tutustua aiheeseen www.jouko-piho.fi

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Se, että joku sanoo profetioivansa ei tee siitä totta. Piho on kyllä tuttu, muttei profeetta. Mitään jännää tässä ei ole.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #13

Itse näkisin Pihon enemmänkin opettajana kuin profeettana. Hän on kerännyt talteen profetioita eivätkä ne ole siis hänen.
Profetaalinen kutsumus ja voitelu vaatisi niin pitkän vastauksen ettei sitä kukaan jaksaisi lukea. Jotain ko. alueelta tiedän mutta siitä joskus toiste.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #17

Selvä. Mikä tekee näistä useimmiten nimimerkeillä esiintyvien UNISTA profetioita? Ovatko minunkin uneni profetioita jos saan Pihon uskomaan niihin? Vai riittääkö, että itse julistan ne profetiaksi?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Onko tällä kertaa oikea päivämäärä tiedossa? Eikö aika monta ole mennyt huti jo? Tarpeeksi kauan kun eletään niin todennäköisesti tapahtuu vaikka mitä joskus. Minäpä profetoin tässä että Suomeen tulee lama vielä tämän jälkeenkin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Tunnetuin aihetta käsittelevä profetia on nk. "Tukholman profetia" vuodelta 1984. Siinä hyvin seikkaperäisesti ja yksityiskohtaisesti kerrotaan jopa reitti mitä Venäläiset kulkevat.
Profetiat täytyy aina koetella ja taatusti mukana on vääriäkin profetioita, mutta yli sata samansuuntaista vuosikymmenten varrelta saa ainkin minut mietteliääksi. Täysin eri ihmisiltä, jopa eri kansalaisuutta edustavilta ihmisiltä joita Suomi ei kosketa mitenkään.

Silloin on myöhäistä enää parkua kun kakat on jo housuissa vaikka hetken lämmittääkin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Minä katsoin elokuvan, jossa kuuhun karanneet natsit ryhtyivät valtaamaan maailmaa. Mikä tekee siitä mielikuvitukset tuotoksesta vähemmän uskottavan kuin noista 'profetioista'?

Mutta pelottelutaktiikka on uskontojen toimivaksi koettu taktiikka, joten en ihmettele. Itse käyn paskalla vasta kun on hätä enkä pelkää housujeni puolesta.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Niin että kun niitä on paljon niin joku niistä on kuitenki oikeassa vai? Sitten unohdetaan kätevästi ne kaikki muut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minkä synnin vuoksi Jumala rankaisi suomalaisia Talvisodalla? Avioliittolait ja aborttisäännökset olivat silloin suunnilleen kuin mitä nyt ehdotat.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Asiat eivät mene aina noin yksi yhteen. Sota ei välttämättä ole aina seuraus synnistä. Eikä nytkään välttämättä sodita, Suomi tod. näk. luovuttaa alueet suosiolla välttääkseen verenvuodatuksen. Mutta nyt Jumala on selvästi sanonut profeettojensa kautta, että syy näille tapahtumille on Suomen synnit ja etenkin sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen.

Samaan syssyyn Venäjä valloittaa myös Ruotsin ja Norjan Lapin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Venäjällä joka toinen raskaus päätyy aborttiin, mikä mahtaa olla heidän rangaistuksensa, Viipuri suomalaisille?

Olavi Mansikka

No jos ton takia soditaan niin mikäs se siinä... Pistetään profeetat etulinjaan. ne kun tietää näkymistään missä se vihu on.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Profeetat ovat aina eturintamalla. Tavallinen kansalainen ei tiedä mitään hengellisestä sodasta.

Olavi Mansikka

uskonsota on terrorimia pahimmillaan. Itse pidän loukkaavana jopa uskonnlisen materiaalin jakamista omaan postilaatikkon. On kyllä kielletty kaiken hengellisen materiaalin jakaminen. tätä uskonrauhaa eli uskosta rauhassa oloa eivät kunnioita seurakunta ja varsinkaan jehovalaiset. Mitään pahaa en kyseisille liikkelle halua. En vaan kummankaan kanssa halua olla tekemisissä. Ihmettelen millä oikeudelle lähestytty roskan jakamisella.No onneksi ovelta ovelle kiertäminen on loppunut.

Jonas Hellgren

Tuosta Venäjän uhasta käyttää Suomea kulkuväylänä ja tukikohtana selviää helpoiten myymällä Ahvenanmaa Venäjälle. Ja me vielä tienataankin sillä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mistä tiedät, että nämä profeetat kertovat jumalan tahdon? Entäpä jos he väittävät omaa tahtoaan jumalan tahdoksi?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Hyvä kysymys Sari. Profetointi ei ole nk. ennustamista tai kristallipalloon katsomista. Profeetta ei tiedä etukäteen mistä aiheesta tai milloin Herra hänelle puhuu. Useinmiten profetian saa rukouksessa. Usein profetia yllättää myös profeetan - hän ei ole edes ajatellut jotain asiaa ja Herra juuri siitä yllättäen hänelle puhuu. Profetia useinmiten on seurakunnan rakennukseksi. Mutta profetia voi olla myös kehotukseksi, varoitukseksi tai ohjaukseksi. Joskuus Herra paljastaa profeetalle jonkun yksilöhenkilön syvimmätkin salaisuudet; useinmiten kyseessä on synti.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Miten tuo liittyi mitenkään siihen, mitä Sari kysyi?

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Minä uskon vakaasti, että Suomessa on ja säilyy rauha.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Minäkin uskon, että Suomessa säilyy rauha. Lisäksi uskon, että uudella eduskunnalla on niin paljon viisautta, että se hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain ilman suuria soraääniä ja keskittyy kaudellaan muiden tärkeiden asioiden hoitamiseen.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Anteeksi tyhmä kysymykseni: Paljonko Seta saa rahoitusta Suomen valtion budjetista ja miltä momentilta?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

SETA saa lukemattomia tukia niin paikallistukia kaupungeilta kuin muitakin tukia. 250.000 euroa oli ainakin 2012 budjetissa SETA:n osuus.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Niin kauan kuin on Arto Lehkamon tavoin ajattelevia, on tärkeää, että Seta saa julkista rahoitusta.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #32

Millä perusteilla SETA ansaitsee julkista rahaa; meidän veroeuroja?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #34

Samoilla perusteilla kuin kaikki muutkin tukia saavat. Täyttämällä tuen saamisen edellytykset.

Meillä ei ole mitään valtionuskontoa eikä valtion asia ole sanella onko SETAn toiminta moraalista, vaan sen tulee kohdella sitä kuten muitakin tahoja.

Eli kysymys tosiasiassa kuuluu: Miksi ei ansaitsisi?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #35

alle kahdentuhannen jäsenen SETA ei voi mitenkään ansaita tuollaista tukea.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #36

Ei kai niitä tukia jäsenille haeta vaan toimintaan?

Väistelet kysymystä. Et sinä mitään suuruudeta puhunut vaan ettei SETA ansaistisi tukea ensinkään.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #39

SETA ei ansaitse valtion tukea ollenkaan. On paljon parempia ja suurempia järjestöjä ilman valtion tukea ja tämä epäkohta on seuraavan eduskunnan tehtävänä oikaista.
Tämä ketju käsittelee Venäjää ja profetioita Venäjän tänne tulosta. Lopeta jankutus ja puhu asiaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #41

"SETA ei ansaitse valtion tukea ollenkaan"

Sanoit sen jo, minä kysyin miksi. Mikä on se suurempi ja parempi järjestö tekemään sitä, mihin SETA tukea saa?

Itse sinä SETAn tukien ansaitsemattomuuden otit esiin, sitä jankataan vain koska et selitä miksi. Valtio on tuen perusteet määritellyt ja SETA saa tukea niitten perusteella, selitä mikä näissä perusteissa on väärin tai mitä perusteita SETA ei täytä.

Siis mitä eduskunnan pitäisi oikaista? Mitä jatkossa ei saisi tukea? Ja miksi?

Palataan ihan mielellään profetioihin tosiaan, kun kerran et enää jaksa edes väistellä vaan syytät jankkaamisesta: Millä perusteella yksi uni on profetia ja toinen ihan vaan uni? Tosin sitäkin ollaan muodossa tai toisessa koitettu kysyä moneen kertaan - vastaat aina johonkin aivan muuhun.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #43

SInulla Hannu ei ole edes halua kuunnella vastauksia. Sinä jankutat. En tiedä onko puolisosi koskaan huomauttanut asiasta mutta todella ikävä "keskustelutapa" sinulla. Tekisi mieleni bannata sinut mutta kun et käy henkilökohtaisuuksiin taikka syydä asiattomuuksia niin annan olla. Mutta varoitus kuitenkin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #51

Kerropa missä syyllistyin henkilökohtaisuuksiin? Siinä kun sanoin että kiertelet etkä vastaa kysymyksiin? *lisäys* jah, luinpa huonosti.

Et vastaa edes aiheissa, jotka olet itse ottanut esiin, joten kyse on tosiasiasta. Jos sen sanominen sinua loukkaa, se on helppo välttää vastaamalla suoraan.

Enkä minä jankuta jos pyydän vastausta kysymykseen johon sinä et vastaa. Jos sanoisit suoraan ettet aio vastata, niin en minä sen jälkeen enää toiste kysy. Mutta jos kiertelet ja vastailet asian ohi, aion vastakin penätä kunnes saan vastauksen.

Ennen kuin bannaat, vastaa edes blogin aiheeseen liittyviin kysymyksiini.

LISÄYS:
Kyllä. Minulle on sanottu että minulla on ikävä keskustelutyyli. Niin sanovat yleensä ne, jotka eivät oikeasti olleetkaan valmiit keskustelemaan aiheesta vaan vain 'heittivät' jotain eivätkä sitten osaakaan kantaansa puolustaa. Tarkoitukseni yleensä on, että asiat riitelevät, eivät ihmiset - harvoin minulle ketään henkilöä vastaan mitään on, heidän mielipiteistään huolimatta.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #53

Sisälukutaitosi on olematonta. Enkö juuri kirjoittanut että ET KÄY henkilökohtaisuuksiin. Ja pidinpä sitä vielä hyvänä aisana. Juuri tätä tarkoitan. Kanssasi on turha keskustella kun ET YMMÄRRÄ!
KIRJOITIN ETTÄ ET KÄY HENKILÖKOHTAISUUKSIIN ETKÄ SYYDÄ ASIATTOMUUKSIA, niin miten voit kysyä: Kerropa missä syyllistyn henkilökohtaisuuksiin? AUTZ.....?!
EN bannaa sinua koska bannille ei ole riittäviä perusteita. Mutta en myöskään jankkaa kanssasi.
YMMÄRSITKÖ....? EN BANNAA SINUA: EN ! EN SIIS BANNAA! TARKOITTAA EI: NO MEANS NO.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #54

Kuten puolen päivän aikaan lisäsin, huomasin lukeneeni väärin. En poistanut aiempaa viestiäni koska en tiennyt olitko jo lukenut sen ja vastaamassa.

Et jankkaa? No, jospa sitten vastaisit kysymyksiin ihan suoraan ja kietelemättä niin ei tarvitse kysyä uudestaan.

kysymykset ilmassa:
1) Mistä unen tunnistaa propetiaksi eikä vain uneksi? Jatkokysymys, kuka voi unen julistaa profetiaksi?

2)SETA? Ymmärrätkö mikä mättää siinä, että omiin käsityksiisi perustuen väität sitä tarpeettomaksi ja tukea ansaitsemattomaksi kuitenkaan mitään konkreettista osoittamatta. Haahuilet jonnekin muihin järjestöihin, jotka mielestäsi ansaitsisivat tuen paremmin, muttet perusta sitä mihinkään muuhun kuin omiin arvoihisi. Ei tarvitse jatkaa enää tästä, haluan vain että ymmärrät, miksi yritin saada sinut sanomaan edes jotain järkiperusteita.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #55

Tämä on viimeinen vastaukseni sinulle. Jankkaaminen on kielletty Usarin sääntöjen mukaan.

Raamatun mukaan Jumala puhuu ihmiselle monin eri tavoin, myös unissa. Kaikki muistamme Joosefin unet jotka toteutuivat millintarkasti, tosin vasta kymmenien vuosien päästä.
Mistä sitten erottaa onko uni tavallinen vai Jumalalta tullut? Selkeää kaavaa ei ole, mutta joitain asioita voin nostaa esille.
1. Kokemus. Pitkään uskossa ollut osaa erottaa tavallisen unen siitä kun Jumala puhuu.
2. Onko uni Raamatun Sanan mukainen? Jos ei ole niin uni ei ole Jumalalta.
3. Unen muistaa vuosia eteenpäin kun normaalit unet yleensä unohtuvat hetkessä.
4. Uni saa sinut miettimään Jumalan Sanaa ja tutkimaan Raamattua.
5. Voit kertoa unen esimerkiksi vanhemmistoveljelle ja kysyä hänen mielipidettään onko uni Jumalasta vai ei.
6. Rukoile ja kysele JUmalalta oliko uni Jumalalta vai ei. Ja mitä hän tällä haluaa sinulle tai muille puhua?

Muitakiin seikkoja on mutta näillä on hyvä lähteä liikkeelle.

Minulle Jumala puhuu profetaalisesti liki joka päivä rukouksessa. Näen näkyjä tai "kuin pätkiä elokuvasta." Näin alkuvuodesta esimerkiksi sen, että vanhan naisen käsilaukusta varastetaan jotain. Vasta pitkän ajan päästä aloin oikeasti epäillä että kyseessä on dementoitunut äitini ja kotisairaanhoito. Aloin tutkia asiaa ja huomasin paljon rahaa ja koruja hävinneeksi. Tein rikosilmoituksen ja lopulta vcaras saatiin kiinni. Siä ennen koko kotisairaanhoito hyökkäsi minua vastaan; ts. eivät uskoneet ja kaikenlaista kiusaa tehtiin. "Kuinka julkean epäillä sisar hento valkoista?" Mutta olinn nähnyt oikein ja lopulta varas jäi kiinni.

Lisäksi näen usein myös joitain sairauksia ja yleensä ilmoitan läsnäolijoille sairauden ja myös sen jos näen Jumalan parantavan sen. Näin kerran korvan ja ilmoitin läsnäolijoille, että näen vain pelkästään korvan. En mitään muuta. Saamalla hetkellä eräs nuori nainen sanoi: Juuri nyt kun Arto mainitsi sanan korva, korvani aukesi, se on ollut pitkään tukossa ja kuuleminen on ollut vaikeaa.

JUMALALTA tulleita unia olen koko elämäni aikana nähnyt noin 4-5 kpl. eli todella vähän! Kun olin ollut vain vuoden uskossa näin (vuonnan 1986) kaksi lamaa tulevan Suomeen, joista jälkimmäinen oli pahempi kuin ensimmäien. Näin tarkat päivämäärät ja ne ovat mielestäni toteutuneet. Yhdeksänkymmenluvun lama meni täysin nappiin päivälleen ja jälkimmäinen lama alkoi tammi -helmikuun vaihteessa 2008. Samana vuonna suomen talous sukelsi todella alas ja vaikka korjausliikkeitä on ollut vuosien varrella, tulee tämä lama syvenemään edelleen.

Uniin tulee suhtautua AINA kriittisemmin kuin profetioihin tai näkyihin. Myös näyt ja profetiat tulee aina koetella Raamatun sanalla. Raamattu sanoo, että profetointi on vajavaista eli profetiat eivät koskaan ole täydellisiä vaan vajavaisia. Me ihmiset olemme myös vajavaisia ja vasta kerran perillä taivaassa kaikki muuttuu täydelliseksi.
Toivottavasti vastaus kelpasi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #56

1. Kokemus. Pitkään uskossa ollut osaa erottaa tavallisen unen siitä kun Jumala puhuu.
- eli jumala ei lähetä profetioita muille kuin uskossa oleville, vaikka tämä olisi muuten täysin elänyt jumalan oppien mukaan? Mistä ulkopuolinen tietää, kuka on uskossa = kenen profetiat voi hyväksyä?

2. Onko uni Raamatun Sanan mukainen? Jos ei ole niin uni ei ole Jumalalta.
- Uuden vai Vanhan testamentin mukainen? Jumala on sanonut kaikenlaista, joka kuulemma ei enää pidä paikkaansa.

3. Unen muistaa vuosia eteenpäin kun normaalit unet yleensä unohtuvat hetkessä.
- Ei kyllä pidä millään mittarilla paikkansa, tai sitten minäkin olen nähnyt profetiaalisia unia. Muistan monta lapsuudestakin, jopa toistuvia unia olen nähnyt ja ihan hyvin muistan vielä vuosien jälkeenkin. Muistan jopa sellaisia unia, joiden koen toteutuneen. Tämän voinee joku uniasiantuntijakin vahvistaa.

4. Uni saa sinut miettimään Jumalan Sanaa ja tutkimaan Raamattua.
- Niin. Uskova miettinee kaikkea kokemaansa Raamatun kautta. En näe tässäkään mitään, mikä vahvistaisi MUILLE kyseessä olleen profetia. Itsekin olen kyllä Raamattua tutkinut, en tosin unien yllyttämänä. Kun luin sitä enemmän, näin tosiaan myös siellä lukemaani liittyviä unia.

5. Voit kertoa unen esimerkiksi vanhemmistoveljelle ja kysyä hänen mielipidettään onko uni Jumalasta vai ei.
- Eli on olemassa joku hierarkia siitä, kuka voi sanoa jonkin olleen profetia? Tämä on tavallaan juuri se, mitä kysyinkin. Eli jos Piho uskoo uneni olevan profetia, se on sellainen? Tai sinä?

6. Rukoile ja kysele JUmalalta oliko uni Jumalalta vai ei. Ja mitä hän tällä haluaa sinulle tai muille puhua?
- Edelleen, kaipasin jotain, jonka JOKU MUU voisi uskoa profetiaksi. Henkilökohtaisia kokemuksia meillä on kaikilla, se ei tee niistä mitään, mikä muidenkin pitäisi ottaa vakavasti.

Vastaus kyllä kelpasi, vaikka odotinkin jotain tyhjentävämpää ja oikeasti jotain profetian tunnistamiseen auttavaa. Ongelmani on lähinnä siinä, että jos oikeasti on jumala, joka haluaa meille jotain sanoa, hän takuulla pystyisi sen niin sanomaan, että kaikki sen hänen viestikseen uskoisivat.

Lisäkysymys: Mistä erotan, onko profetia kuitenkin sielunviholliselta? Hänhän voi takuulla vakuuttaa minulle näyn olevan jumalalta. Hänhän lukee Raamattua kui piru ja osaa takuulla asettaa sanansa niin että ne siihen sopisivat.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #57

Lisäkysymyksesi on aika hyvä joten jatketaan vielä hetki.
Et aina välttämättä pystykään erottamaan profetian alkulähdettä. Siksi jos samasta aiheesta tulee useampi profetia henkilöiltä jotka eivät edes tunne toisiaan, on asia jo piirun verran luotettavammalla tasolla.
Sielunvihollinen on aina toiminut samalla lailla kuten esim. sinä teet: kyseenalaistaen asioita; ts. "Onko Junmala todellakin sanonut näin?" Tuo on yksi tehokkaimmista keinoista horjuttaa heikkouskoisen uskoa. Ja miksei vahvempiuskoistenkin. Jo käärme aikanaan paratiisissa käytti samaa taktiikkaa: "Onko Jumala todellakin kieltänyt ihmistä syömästä tästä puusta?" Tai nykyaikana: "Onko Junala todellakin kieltänyt homoseksin?" Sielunvihollinen AINA kyseenalaistaa Jumalan Sanan ja käskyt.AINA!

Piho joutuu joka päivä saman kysymyksen ääreen; julkaistako vai ei? Onko tämä Jumalasta vai ei? Piho on ihminen siinä kuin missä mekin joten toki hänkin tekee virheitä. Silti uskon, että n. 85% hänen sivuillaan olevista profetioista on Jumalasta. Mutta tuntien sinut sinä tartut siihen viiteentoista prosenttiin.

Hannu; eikö sinusta ole outoa kun moni profeetta jo vuosikymmenet sitten on ilmoittanut Venäjän tänne tulosta ja vähintään Lapin miehityksestä? "Onko Jumala todellakin puhunut näille profeetoille?"
Uskon vastakohta on epäusko ja se on kaikkein pahinta. Sellainen ihminen jolla ei ole uskoa ei voi nähdä Taivasten valtakuntaa. Jeesuksen esimerkissä rikas mies ja Lasarus molemmat kuolivat ja rikas mies helvetin tuskissa huusi kaukana näkemälleen Aabrahamille että hän menisi varoittamaan veljiään etteivät he joutuisi "tähän kamalaan paikkaan." Aabraham sanoi, että heillä on Mooses ja profeetat, kuulkoot heitä. Rikas mies sanoi, että ei, vaan lähetä Lasarus sinun helmastasi veljieni kotiin; häntä he uskoisivat. Aabraham vastasi että eivät he uskoisi vaikka joku herätettäisiiin kuollesita ja lähettäisiin kertomaan. Hannu....ilman uskoa ihminen ei ole otollinen. Epäuskoiselle on turha selittää mitään. Jeesuksen esimerkki on hyvin tyhjentävä. Usko ei todellakaan ole joka miehen. "Onko Jumala todellakin muka puhunut noin?" "Onko muka taivasta tai helvettiä?"

Raamattu kehottaa porfetoimeen sen uskon mukaan mikä profeetalla on. Todellisen profeetan kyllä tuntee kun sellaisen kohtaa. Hän tuo asioita esiin Jumalan voimassa. Tällä hetkellä esim. DR. Owuorilla on kokouksia Keniassa ( tänään ja huomenna) Jos sinua kiinnostaa niin niitä voi seurata suorina lähetyksinä ja Anna Anttila tulkkaa ne suomeksi. Siinä on todellinen profeetta. Olen kuullut häntä livenä niin Suomessa kuin Keniassa. Olen omin silmin nähnyt ne valtavat tunnusteot mitä hänen kauttaan tapahtuu. Mutta Hannu....tätähän sinä et usko. Kaikki menee kuin vesi hanhen selästä...siksi koen vänkäämisen kanssasi todella hyödyttömänä. Raamattu ilmoittaa myös, että nämä merkit seuraavat niitä jotka uskovat ja toden totta esim. Profeetta Owuoria seuraavat Raamatun ilmoittamat merkit.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #58

"Hannu; eikö sinusta ole outoa kun moni profeetta jo vuosikymmenet sitten on ilmoittanut Venäjän tänne tulosta ja vähintään Lapin miehityksestä?"

Ei, ei ole outoa. Ei-profeetat ovat siitä jankanneet jatkosodan päättymisestä lähtien. Edes se, että Venäjä tosiaan hyökkäisi, ei vakuuttaisi minulle että kyseessä olivat profetiat. Jatkuvasti joku hölisee jostain, ei ole mitään ihmeellistä että sama tarina kuullaan monesta suusta, ei edes siinä että ne joskus osuvat kohdalleen.

Owuorilasta olemme tainneet keskustella ennenkin. Minusta näyttää siltä, että häntä kiinnostaa enemmän raha kuin jumala. Voitko kretoa enemmän näistä Raamatun ilmoittamista merkeistä?

- - - -
"Epäuskoisella on turha selittää mitään"

Uskova on jo 'ostanut' tarinan, joten hänelle ei tarvitse mitään todistaa niin kuin epäuskoiselle.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #59

DR. Owuor on varmasti ainoa mies maaailmassa jota raha ei kiinnosta. Hän ei kerää kolehtia, hän maksaa jopa matkakulunsa itse. Kerran hän yöpyi lentokentän lattialla kun myöhästyi koneesta. Siellä Jumala näytti hänelle vahvan näyn mustasta hevosesta, eli maailmanlaajuisesta nälänhädästä. Ai niin joo.... "Onko Jumala muka sanonut, että maailmanlaajuinen nälänhätä voi tänä aikana tulla?"

Hänen järjestönsä tekee mittavaa hyväntekeväisyystyötä auttaen köyhiä ihmisiä maassaan. Dr. Owuorin monet saarnat käsittelevät rahan himoa ja Amerikan turmeltunutta "rahan evankeliumia." Olet niin väärässä kuin ylipäätään ihminen väärässä voi olla.

Toisaalta juuri sinulta tällaista voi odottaakin. Et yllätä minua ikinä. Ennalta-arvattavuutsei on huipputasoa.
Miksi et mene Keniaan katsomaan hänen toimintaansa niin voit puhua oikeasti jotain etkä vaan "mutua." Hän kyllä maksaa hotellisi, ruokasi ja kuljettaa sinua ympäri Keniaa. Ainoastaan lentolipun joudut itse maksamaan. Minä menin koko megaison perheeni kanssa ja vakuutuin hänen toiminnastaan. Minulla on tapana ottaa asioista selkoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #60

"Hän ei kerää kolehtia, hän maksaa jopa matkakulunsa itse"

Ei maksa, kuten aiemmassa ketjussasi kerroin, hän saa rahansa amerikkalaiselta evenkelistajärjestö John Templeton Foundationilta. Teeskentelit silloin tietämätöntä, mutta asia on kyllä aivan avointa tietoa. Hänen jäljiltään liikenneonnettomuudet lisääntyvät, koska ihmiset pesevät tietä saippualla hänen edestään.

Onko se jonkinlainen ennustus, että on nälänhätä? Jokainenhan tuon osaa 'profetioida'. Minäpä tässä ennustan sitten, että jossain päin maailmaa tapahtuu maanjäristys ja kaupan päälle tulivuorenpurkaus(ja jossain palaa Duuma, jossain aina palaa Duuma). Itsestäänselvän ennustus on kuin kertoisi auringon nousevan aamulla.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #41

“Tämä ketju käsittelee Venäjää ja profetioita Venäjän tänne tulosta.”

Joitakin autoveroblogejasi lukuun ottamatta kirjoitustesi perimmäinen aihe on aina homoseksuaalisuus. Tässäkin alustuksessasi sanot lähes suoraan, että Venäjän uhkan ja kaiken muun pahan syynä on “Suomen luopumus Jumalasta”, muun muassa tasa-arvoinen avioliittolaki. Ja nyt sanotkin, että kommentoijien ei pitäisi “jankuttaa” homoseksuaalisuudesta ja Setasta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #34

"Millä perusteilla SETA ansaitsee julkista rahaa; meidän veroeuroja?"

No juuri sinun laillasi ajattelevien ihmisten takia.

Minä ainakin maksan mielelläni muutaman veroeuron Setan toimintaan, jos niiden turvin voidaan tehdä työtä tasa-arvon hyväksi ja torjua uskonnollista suvaitsemattomuutta. Maksan jopa mielelläni kirkollisveroa, sillä Suomen luterilainen kirkko on oikealla tiellä ja siellä on merkkejä aidosta uudistuksen hengestä. Sen sijaan minua surettaa, että joudun verorahoillani tukemaan ns. vapaita uskonsuuntia, joiden näkemykset ovat täydessä ristiriidassa omieni kanssa.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #44

Yhtä paljon minua surettaa laittaa verorahani SETA:lle jonka näkemykset ovat totaalisesti vääriä. Vapaat suunnat saavat murto osan mitä SETA saa ja tämä asia tulisi oikaista ensi eduskunnan aikana.
Blogin aihe oli Venäjän tänne tulo ja lukenattomat profetiat ko. asiasta. Eikö nyt olisi syytä herätä ja alkaa toimia niiden syiden poistamiseksi, jotka tähän tilanteeseen johtavat?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #47

Mitä ovat nämä "vapaat suunnat" ja millä perusteella ne ansaitsisivat enemmän? Kierrät yhä kysymyksen. Et kerro mitä SETA tekee huonosti tai mitä tämä "vapaat suunnat" tekisi paremmin.

Jätit kokonaan vastaamatta profetioihin liittyvään kysymykseeni, voisit edes itse yrittää ohjata keskustelua haluamaasi suuntaan vastaamalla siihen liittyviin kysymyksiin..

LISÄYS
Selvitin mitä nuo "vapaat suunnat" ovat. Kyse on uskonnolisista järjestöistä jotka kannattavat valtion ja kirkon eroa. Minusta on aika ilmiselvää, ettei sellaisten kuulu edes hakea valtiolta tukia. Valtio niitä tietysti voi myöntää sen mukaan, kuin kirjattujen periaatteiden mukaan kuuluu.

Kysymys siis kuuluu, mitä tämä vapaat suunnat tekee?

LISÄYS2
et selvästikään ymmärrä verojen käsitettä. Olisihan se hienoa jos itse en joutuisi tukemaan verorahoillani vaikkapa tieverkon ylläpitoa Pohjois-Suomessa kun en siellä juuri käy, mutta verotus nyt ei vaan toimi niin.

Toivottavasti aiot opiskella asiaa, jos kerran pyrit ehdolle vaaleihin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #48

SETA on alle 2000 jäsenen yhden asian liike joka toiminta pyrkii edistämään arvoja jotka mielestäni eivät ole oikeita.
On paljon järjestöjä, esim. eräs suuri urheiluseura, joka ei saa mitään tulkea valtioölta vaikka tekee ensiarvoisen tärkeää nuorisotyötä, valmennustyötä, koulutustuytä ym. Seuran ydinpiirissä on ihmisiä (eivät ole uskovaisia) joilta itse olen nuoruudessani saanut ohjausta terveisiin elämäntapoihin ja terveeseen kasvuun, vastuuseen omasta itsestäni ym.
Tällaisia järjestöjä on paljon ja peilattuna niihin SETA jää kauas jälkeen. Vaikka unohtaisimme nk. moraalisen puolen kokonaan pois.
Jos itse olisin rahanjakopaikalla, ei minulla olisi mitän tunnontuskia jättää pois SETAN tuki ja jakaa se esim. kymmenenlle muulle paremmalle taholle joiden oikeasti tiedän tekevän hyvää työtä.
Enempää en SETASTA tässä blogissa jauha. Ja nyt lähden ostamaan tyttärelleni mopoautoa lumisateessa Seinäjoelta asti joten vasta illalla olen takaisin.
LISÄYS: uskon, että ymmärrän verokäsitteet sinua paremmin Hannu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #50

Siinäpä se. Onneksi valtio edustaa muidenkin kuin sinun arvojasi ja siksi SETAkin on tuen saajien piirissä.

Toivottavasti sinua ei päästetä rahanjakopaikan lähellekään.

LISÄYS
Tuskin ymmärrät, jos puhut siitä kuinka et halua SINUN verorahojasi käytettävän johonkin, mikä ei sinua kiinnosta. Verokertymällä kustannetaan kaikki valtion kustannukset riippumatta siitä kuinka moni kuhunkin on valmis 'sijoittamaan'.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"kansalaisaloite hoitohenkilökunnan omatunnonvapauden hyväksymisestä abortista kieltäytymisen ehdoksi"

Tähän sinulla ei ainakaan ole Raamatullisia perusteita, Raamattu ei kiellä aborttia vaan kuvailee sellaisen itse - papin suorittamana.

Mutta se on pelkästään hyvä askel, että uskovatkin voivat käyttää OMAA moraaliaan Raamatun sääntöjen sijasta. Kunhan vielä uskaltaisivat hylätä Raamatusta ne, jotka tosiasiassa ovat ristiriidassa omantunnon kanssa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Omalta osaltani pääsen torjumaan Venäjän uhkaa kevään ja kesän kertausharjoituksiin. Saatu määräyskirje oli kieltämättä melkoinen yllätys, mutta mikäpä siinä.

On hauska nähdä jonkun alikessun aprikoiva ilme, kun pääsee kysymään puhuttelulupaa - herra vai rouva luutnantti?? Pitkät hiukset, korvikset ja siisti meikki saavat kelvata maastopuvun kanssakin!

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Siskon tyttö kävi Ruotsissa armeijan.
Eikö pitkät hiukset tule olla kuitenkin kiinni?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Arto Lehkamo.

Venäjä on todella vaarallinen uhka Suomelle, etenkin kun valtaosa Suomen kansasta huristelee omia teitään Jumalasta välittämättä.

Pitää rukoilla suojaa Putinia ja Venäjää vastaan, ja toisaalta herätystä Suomeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onko tämä puolueesi virallinen käsitys siitä mitä jumalattomista laeista seuraa? Voimmeko odottaa Päivi Räsäseltä komppausta?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Profetiat ovat profetioita ja politiikk politiikkaa. KD:n virallinen kanta on ettei se hyväksy homoliittoja.

Toimituksen poiminnat