blogi

Helsinki ei tarvitse homopatsasta

Helsinki ei tarvitse homopatsasta. Suomikaan ei sellaista tarvitse, eikä liioin mikään maailman maa. Homoseksualismi on Raamatun mukaan syntiä eikä synnille tarvitse patsasta pystyttää. Suomessa on laki sukupuolisiveydestä ja mielestäni ko. patsas loukkaisi tätä lakia, ts. olisi laiton.

Nykyään on muotia ratsastaa monella eri asialla. Homous on vain yksi sellainen. 70-luvulla oli vasemmistolaisuus. Nyt jokainen kommunisti häpeää punikki-kauttaan ja heidän lapsensa purkavat juorulehdissä ankeita lapsuuden traumojaan. Parinkymmenen vuoden päästä saamme lukea samoja tarinoita homoperheissä kasvaneiden lasten traumoista.  Jos läpeensä mädästä kommunismi-aatteesta saa tuollaiset traumat niin millaiset traumat mahtavatkaan saada sateenkaariperheen lapset....? Tätä voimme nyt vain arvella. 90-luvulla maailma eli kommunismi-krapulaa ja useat Lenin-patsaat kaadettiin pois yleisön hurratessa. Yksi taidettiin jättää varoittavana esimerkkinä pystyyn ja sen aatteen palosta eteenpäin ojentunut käsi osoittaa nykyään McDonal's ravintolaa.....heh ! Veikkaan, että parinkymmen vuoden päästä homokrapulaa poteva, sateenkaariperheissä kasvanut nuori polvi tulee toimimaan aivan samoin: he kaatavat Tom of Finland patsaan suuren väkijoukon hurratessa. Eikö kannattaisi olla kaukaa viisas ja jättää koko patsas pystyttämättä?

Mutta takaisin tähän päivään. Suomessa on taatusti paljon varteenotettavampia taiteilijoita kuin Touko Laaksonen eikä heillekään kukaan puuhastele patsasta. Miksi Toukolle sitten sellainen pitäisi pystyttää? Kukaan ei edes tietäisi Toukoa ellei aktiivihomolobbarit olisi häntä väen väkisin nostanut esiin.  Tunnen taidemaailman kohtuullisen hyvin - olenhan valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta. Tiedän monia loistavia lahjakkuuksia, jotka kerran tulevat unohtumaan ajan hämrään. Ei heille kukaan ole patsasta pystyttämässä. Ei nyt eikä ikinä.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Matias Härkönen

Lähes kaikki patsaathan on miehistä munasillaan. Jos niitä nyt on kaksi miestä vierekkäin, niin voi kyynel. Homous ei olisi mikään "muoti"-juttu, jos te uskovaiset ja muut homofobiset ette jatkuvasti nostaisi näitä juttuja esille. Ketään muuta ei kiinnosta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Patsas vaan pystyyn ja paljastuspuheenpitäjäksi PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, niin riittää Lehkamoille paheksuttavaa synnistä.

Janne Hilden

Pastori Ssempa, onko tämä hengenmies se sinun blogeissasi ylistämä suuri profeetta ja näkijä Afrikasta?
https://www.youtube.com/watch?v=euXQbZDwV0w

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

En tunne ko. pastoria, mutta ylipäätänsä Afrikassa homoseksualismiin suhtaudutaan äärimmäisen kielteisesti.
Olen kirjoittanut muutaman blogin Dr. Owuorista, Kenian mahtavan herätyksen "isästä", mutta hän on siis eri mies kuin tuo videolla oleva pastori.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Miten Afrikan kielteinen suhtautuminen homoihin liittyy Suomeen mitenkään?

Olihan Englannissa 1700-luvulla köyhyys ja kodittomuus lailla kielletty asia, jos lainvalvoja löysi kodittoman ulkosalta, niin vankilaan siitä joutui ja tuomio näinkin raskaasta rikoksesta oli yleensä hirttäminen.

Do you see my point?

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Miksi ei? Tosta saa hienon logonkin toi patsas ja siinä toi City of Kake.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

No tuota, ei kai sitä Tom of Finland - patsasta siihen paikkaan olisi kenenkään mieleen tullut. Tarvittiin Halla-ahon suosikkipoika Nuutti Hyttinen ja muut perussuomalaiset nuoret tällaiseen oivallukseen.

Siellä onkin vekkuleita poikia nykyään, ehdotuksineen.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Tämähän onkin aivan mahtava aloite! Perussuomalaisten nuoren polven joukossa puhaltavat uudet raikkaat tuulet.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko "Kuplahärkösellä" vastustava kanta patsaaseen ?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kerrankin minulla ei ole kantaa. En minä homoja erikseen mieti, ihmisiä ovat siinä kuin sinä ja minä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten voit väittää, että patsas jota ei ole vielä edes suunniteltu, rikkoo lakia?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep, eihän meillä ole yhtään nakua patsasta suomenmaassa, nehän rikkoisivat lakia.

Eikä kukaan liene nähnyt mitään suunnitelmaakaan että tästä olisi tulossa nakupatsas.

Näille lehkamoille pitäisi pystyttää valtava dildo, kuvatkoon se sitä kyrpää otsassa jota muiden näkemysten sulattamaan joutuminen aiheuttaa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Alkaa olla ihan Pihon tasoista sekoilua.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Onneksi on Lehkamo. Hänen kirjoituksensa ovat vähintään yhtä viihteellisiä kuin Pihon aikoinaan. :)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola
Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #32

Tunnen Joukon todella hyvin ja minua tavattomasti harmittaa hänen "elinikäinen" banninsa tänne. Olisi mukavaa jos hänkin saisi osallistua keskusteluun.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #35

Offtopic: Mistä hänelle aikanaan elinkautinen banni napsahti? Pidin hänen kirjoituksiaan lähinnä huvittavina, en niinkään loukkaavina.

Erityisesti on jäänyt mieleen kirjoitus, joka oli otsikoitu jotakuinkin "Jouko Pihon, unet, näyt ja profetiat". Se tosin tuntui jopa hieman pelottavalta.

En minä ainakaan lähtisi omista unistani, vaikka ne liittyisivätkin yhteiskuntaan, tekemään kovin pitkällisiä tulevaisuudenennusteita.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #35

Minäkin kaipaan Jouko Pihon hulvattomia kirjoituksia ja etenkin kommentoijien nerokkaan oivaltavia vasta-argumentteja. Mutta kiitos Lehkamo tästä kirjoituksesta; se on oikein hupaisa ja viihdyttävä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Lääketieteen mukaan ihminen joka uskoo mielikuvitusolentoihin joita ei voida todistaa olevan olemassa, on psykoosissa. Psykoosissa oleva ihminen taas kuuluu asuinmukaiseen hoitoon.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

No ei muuta kuin M1 -lähete koko Suomen kristikunnalle! Kyllä tästä maasta äkkiä puoli miljoonaa uskovaista löytyy - enemmänkin! Pelkkiä lestadiolaisiakin löytyy 150.000 + ulkomailta n.50.000 lisää! Päälle tulee hellarit, luterilaiset, metodistit, vapaakirkolliset, adventistit ja baptistit. Sitten on vielä harhaoppiset kuten mormonit ja Jehovan todistajat, jotka hekin Jumalaan uskovat, mutta ovat aika lailla metsässä muuten. Jos kaikki luterilaiseen seurakuntaan kuuluvat vielä laitetaan päälle niin silloin liikutaan jo parissa kolmessa miljoonassa. On siinä psykoosia kerrakseen!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Siis harhaoppisiakin on olemassa, missähän suunnassa on se oikea oppi, että osaisin liityä oikeaan seuraan ?
Viisi pappia Taivaanportilla (Vihtori Rantanen )

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #38

No....yleisesti ottaen Jehovan todistajia ja mormoneja pidetään harhaoppisina. Jehovat missaavat sen kaikkein tärkeimmän, eli uskon Jeesukseen vapahtajana ja syntien sovittajana. He uskovat Häneen historiallisena henkilönä, mutteivät Jumalan poikana saatika syntien sovittajana vaikka juuri ristin työn tähden Jumala Jeesuksen aikoinaan tänne lähetti.
Mormoneilla taasen on oma mormonien kirja vaikka Raamattu sanoo etti Sanaan tule lisätä mitään. Tai ottaa pois mitään.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #40

Silti Raamattu on laitettu uuteen uskoon monen kertaan. Noin 300 Jeesuksen kuoleman jälkeen karsittiin m.m. evankeliumin määrässä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #40

Ei Jumala lähettänyt, mutta Hän salli Esikoisensa lähteä rakentamaan meille tien takaisin Isän kotiin, ei Jumala lähettänyt Lucifeeriakaan, vaan Hän on antanut meille, kuten hengillensäkin vapaan tahdon.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #57

Tästä päästään yhteen kiintoisaan konseptiin. On suosittu tekosyy, että maailmassa on pahuutta koska jumala antoi ihmisille vapaan tahdon ja se vääjäämättä johtaa pahuuteen. Eli: joko taivaassakin on pahuutta tai siellä ei ole vapaata tahtoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #67

Taivaissa oli pahuutta, mutta se karkoitettiin, Jumala tosin salli Lusiferin hänen pyynnöstään hallita omaksi voittamiaan henkijä ja ihmisiä.
Tähän joukkoon minäkin kuulun Lehkamon kanssa.
Jeesus tosin rakensi meille mahdollisuuden erkaantua Lusiferin joukoista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #40

"yleisesti ottaen Jehovan todistajia ja mormoneja pidetään harhaoppisina"

Paitsi Jehovan todistajat ja mormonit. Miksi heidän näkemyksensä tärkeimmästä olisi vähemmän arvokas kuin sinun?

- - -
"Raamattu sanoo etti Sanaan tule lisätä mitään. Tai ottaa pois mitään"

Osaatko kertoa, miksi Raamattu olisi auktoriteetti tässä? Ei Raamattu voi ITSE väittää itseään ainoaksi totuudeksi. Se nyt on kehäpäätelmä niin selkeästi ettei tarvitse edes miettiä voiko sen kyseenalaistaa. Vastaus: Voi.

Ja sen jälkeen voitko sanoa, missä Raamatun kirjassa tuo sanotaan ja miksi Raamattuun on tuon pätkän lisäksi lisätty muita tekstejä ja millä auktoriteetilla?

Puhuuko Raamattu muka missään Raamatusta kun sen kirjoittajilla ei ole ollut käryäkään, että tekstit joskus yhdistetään? Vastaus: Ei puhu.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Jos minä uskoisin, että tonnikalapurkissa asuu Jumala, niin olisin psykoosissa, mutta jos samaan uskoisi muutama sata ihmistä, niin se olisi uskontoa xD
Jännää on, että uskovaiset pystyvät uskomaan yliluonnolliseen olentoon, joka on näkymätön ja kaikkivoipa, mutta minun pitäisi todistaa heille väitteeni todeksi, jos sanoisin että autotallissani on näkymätön yksisarvinen joka herättää kuolleista.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Pelastaako se sinun yksisarvisesi? Kannattaako siihen laittaa kaiken toivonsa? Parantaako se ihmisiä tänä päivänä? Epäilen vahvasti ettei. Muutoin autotallisi ovella olisi valtava vipinä, samanlainen vilske kuin esim. Keniassa missä sairaita paranee; sokeat saavat näkönsä, kuurot kuulonsa ja rammat lähtevät kävelemään.

Joka laittaa toivonsa Raamatun Jumalan, tulee tietämään onko Hän olemassa vai ei.

Ai niin, muistin virkistykseksi: http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111384...

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #17

Minun yksisarvinen herättää kuolleista - kuten sanoin - aina kun kuolen se tulee luokseni ja koskettaa minua sarvellaan ja antaa uuden elämän minulle - tulen elämään ikuisesti.
Se on herättänyt minut kuolleista jo viidesti - minä laitan toivoni tähän yksisarviseen, joka herättää vain ne kuolleista, jotka siihen uskovat, sillä vain näkymätön yksisarvinen, joka sarvellaan herättää kuolleista on oikea totuus!
Kaikki jotka eivät tähän usko tulevat kuolemaan ja lakkaavat vain olemasta, kun ruumista mutustavat madot ja ötökät kuuden metrin alla.
Hyvin ikävää, ettei sinulla ole tätä pelastusta ja kuoleman jälkeen lakkaat vain olemasta.
Olen hyvin pahoillani sanoessani, että olet uskossasi väärässä ja sinulla ei ole pelastusta kuolemasta - Vain harva on nähnyt totuuden. Onneksi minä olen yksi heistä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Muistaakseni Raamatussa kerrotaan profeetta Elisan luidenkin herättäneen kuolleita henkiin.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Vieläkö Pirkko Jalovaara parantaa ja antaa lääketieteellisiä neuvoja 150 000 euron vuosituloja vastaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Lehkamo, oletko varma, että Keniassa sairaat paranevat Jumalan voimalla ?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ottaen huomioon, että varsin moni tieteentekijä ja jopa Nobel-palkittu on ollut uskovainen niin psykoosi ei voi mitenkään pitää paikkaansa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hulluuden ja nerouden raja on kuulemma häilyvä.

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Meillähän on jo Mannerheimin patsas Helsingissä.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Antakaa Helsinkiläiset päättää minkälaisia patsaita ovat heidän kaupungissa. Ja voitte siinä Kokemäessä rauhassa päättää minkälaisia teillä on siinä. (Sitä paitsi kyseisen taitelijan ja kyseinen taide on suomen tunnetumpia maailmassa.)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Et ehkä tiedä, mutta tunnen stadin kuin omat taskuni. Olen toisen polven stadilainen ja kolme ensimmäistä lastani ovat myös stadissa syntyneet. Wikipediasskin olen "helsinkiläinen elokuvaohjaaja." Olen asunut mm. Rööperissä 8 vuotta. Myös nyt jo delannut faijani budjasi aikoinaan Rööperissä. Mulla on kämppä myös Nokalla ja olen siellä aika usein viikonloppusin. Käyn myös skulaamassa mun skeballa tennistä frendien kanssa.

Helsinki on siis minun "oikea" kotikaupunkini eikä sitä tule mauttomilla patsailla tärvellä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Sinulla on mielipide mikä on mautonta - monella muullakin on mielipide mauttomuudesta, mutta harva alkaa omien mielipitäidensä perusteella rajoittaan muita.
Jos olisin rikas (Ja voin luvata jo nyt, että jos se lottovoitto kohdalleni kolahtaa, niin ihan omakustanteena voisin Tompasta patsaan teettää ja lahjoittaa sen kaupungille.) Silloin ei sinullakaan pitäisi olla siinä nokankoputtamista yhtään :)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #26

Ai rahallako ne asiat hoidellaankin? Vai onko oikea termi voidellaan? Tietääkseni Helsingissä istuu vaaleilla valittu valtuusto ja kaupunginhallitus joka asiasta päättää.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Elikkä et asu Helsingissä. Tämä on kuitenkin asian minkä Helsingin valtuusto päättää, eikä Kokemäessä asuva ex helsinkiläinen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kunnallispolitiikassa äänivaltaa käyttävät kuntalaiset. Kokemäkeläisellä ei ole sananvaltaa meidän helsinkiläisten patsashankkeissa.

Ikävää, että poistat kommentteja.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #42

Tiedän ettei ole, joskin olen toisen polven stadilainen ja asunut siellä 42 vuotta elämästäni ennekuin lähdin "maaseutukierrokselle." Kolme ensimmäistä lastani ovat syntynyt stadissa. Kuten jo kertaalleen totesin, minulla on myös kämppä Katajanokalla ja vietän siellä aikaani aika paljon.
Kommenttisi oli typerä ja siksi poistin sen. Asialliset kommentit saavat jäädä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #43

Se nyt on ihan sama, oletko asunut Helsingissä joskus. Nykyinen asuinpaikkasi määrittelee, ettei sinulla ole helsinkiläisiin patsashankkeisiin sanomista.

Sinun patsashanketta vastustavat perustelusi ovat äärimmäisen typeriä. Et niitä kuitenkaan halunnut poistaa. No, alkuperäinen kommenttini on kirjoitettu uudelleen ja on näköjään saanut olla paikallaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö Sinun pitäisi antaa tämä Nokalla sijaitseva kämppäsi asunnottomalle? Mikäli haluaisit vähäisessäkään määrin seurata Jeesuksen opetusta. Onko tosiaan helpompi kristittynä halveksia homoja kuin seurata Herrasi oppia?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Arto Lehkamo, nyt kun tiedät millaisia patsaita Helsinkiin ei pidä pystyttää, niin olisi Sinulla taiteen maisterina ehdotusta minkälainen muistomerkki olisi pääkaupunkiin sopiva?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Stadi on täynnä ihan hyviä patsaita. Ei sinne kaivata enää yhtäkään lisää. Lyhytaikaisia tilataideteoksia kuten Hotel Manta viime kesänä - niitä voisi olla enempikin. Aina kun ajoin Nokalle, tai kävin cruising-illassa, niin ihailin ko. teosta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Hienoa. Nyt meidän pääkaupunkiseudulla ei enää tarvitse aprikoida. Helsingin kaupunginvaltuusto varmaankin ottaa mielipiteesi huomioon ja varmistaa Sinulle reitin Nokalle ja cruisailemaan ilman epämieluisia näkymiä. Kerrothan vastaisuudessakin miltä Helsingin tulisi näyttää päättäessäsi vierailla täälläpäin?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Entäs sitten. Nimetään Kolmen sepän patsas uudelleen.

Juha Kuittinen

Väkevää tekstiä Arto Lehkamo- Kiitos.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Väkevää tekstiä tosiaan! Olisin itse toivonut muutamia raamatunlauseita vahvistamaan sanomaa. Sekä tietenkin ne lisäjakeet, joissa luvataan eri mieltä olevien palavan Helvetin tulessa. Ikuisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mielestäni Lehkamon viini on muuttunut etikaksi ja siksi on väkevää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Lehkamo hurskatelee väkevästi, raamatun tunteminen on varmaan vahvalla pohjalla, mutta oppien seuraaminen hiekalla.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Hei Lehkamo. Kuka kommunistin lapsi on purkanut juorulehdissä lapsuuden traumojaan? Mahoton mekkala ja kauhistelu yhdestä taiteilijasta. Tuolla on maailman metropolit täynnänsä semmoisten Paavien muotokuvia, jotka hyväksyivät kouripoikien seksuaalisen hyväksikäytön satoja vuosia. Suojelivat lastenraiskaajia. Kyllä se on niin, että kun HerraJumala antaa omien maallisten edustajiensa toimia noin, niin ei se oikeasti tunnu olevan kiinnostunut meidän toilailuista. Niin että jospa vain koitettais olla ihmisiä ihmisille.

T Piepponen

Meetkö Arnold Lehkamoinen kaatamaan sitä patsasta niiden homokrapulaisten sateenkaarelaisten kanssa sitten vanhempana profeettana?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Eiköhän se kaadu jo tänä vuonna valtuustossa, mikäli etenee edes sinne asti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vain heikko kansa kaataa patsaita.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

harvinaisen typerä blogikirjoitus... no, muutama kommetti vielä nii ylittyy Lehkamon eduskuntavaalien äänimäärä. kertoo osuvasti siitä, mikä kannatus näillä ajatuksilla oikeasti on...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Helsinki ei minunkaan mielestäni tarvitse homopatsasta homoseksuaalisuuden itsensä vuoksi. Kuvataiteilija Touko Laaksonen sen sijaan voisi tunnustukseksi elämäntyöstään hyvinkin ansaita muistomerkin. Minua kiinnostaa erityisesti, millaisiin ehdotuksiin naistaiteilijat "Tom" Laaksosesta innoittuisivat. Mahdollinen suunnittelukilpailu pitäisi tietenkin ratkaista teoksen laadun, ei tekijän sukupuolen pohjalta.

Ja parvekekaiteeseen ripustettu Finlaysonin lakana EI nyt kelpaa, ettäs tiedätte!

Käyttäjän JormaLehmonen kuva
Jorma Lehmonen

Jaa ei vai tarvitse ? Kyllähän nyt homotkin yhden patsaan ansaitsevat on sitä turhimmillekkin patsaita pystytelty ja sitäpaitsi joku kuvanveistäjä saa töitä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Onhan meillä jo Mannerheimin patsas. Toki hänen homoseksuaalisuutensa on kyseenalainen seikka.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaakin Miina Äkkijyrkältä saataisiin puhutteleva luomus, samoin Kari Tykkyläiseltä ja varmaan muiltakin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Nykyään on muotia ratsastaa monella eri asialla. Homous on vain yksi sellainen"

Niin ja Yhdysvaltojen sisällissota oli varmaan orjuudella ratsastamista? Asialla ratsastaminen loppuu kun ongelma on korjattu. Menkää kaappiin Raamattunne kanssa niin ei tarvitse nähdä homoja.

Pekka Kytölä

Homopatsas? Eiköhän kaikki Helsingin patsaat ja muistomerkit ole tarkoitettu niin homoille kuin heteroillekin. En ole nähnyt täällä yhtään erityisesti heteroille pystytettyä teosta. Tässäkin tapauksessa olisi kyseessä taiteilija Touko Laaksoselle omistettu patsas.
Minun puolestani voisi osoittaa patsaan myös yleisesti kaikille homoillekin , siitä vaan. Kyllä tänne mahtuu. Jos laaksosen muistomerkkiä nimitetään homopatsaaksi niin voisiko uutta Tove Janssonin puistoa nimittää samalla logiikalla homo(tai lesbo)puistoksi?

Toimituksen poiminnat