*

blogi

Kaatuuko Saksan talous?

 

Saksan autotelollisuus on yllättäen ongelmissa. Ja pahoissa. Ohessa tämän päivän HS:n artikkeli:

http://www.hs.fi/talous/a1443058088356?jako=d66384365220bb160426a26d64a0...

 

Olen kirjoittanut 3.9.2015 blogin (ks. alla) jossa saarnaaja Leo Meller paljastaa sen maan, mista talousromahdus alkaa ja toisin kuin hän oli ennen arvellut, maa ei ole Kreikka tai Italia ( vaikka sekin joutuu tavattomiin vaikeuksiin) tai mikään muukaan nk. Välimeren valtioista. Hän on vasta tänä vuonna saanut sen selville, että maa, josta edesmennyt profeetta David Wilkerson vuonna 2008 puhui, oli SAKSA!

Jos profetia toteutuu, Saksa - tuo Euroopan uljas talousveturi - julistetaan konkurssiin yhden päivän aikana. Kuulostaa aika hurjalta eikö totta? Tässä kuitenkin yksi lause Hesarin. artikkelista.

"Yhtäkkiä Volkswagenista on tullut isompi riski Saksan taloudelle kuin Kreikan velkakriisi", analysoi alankomaalaisen rahoituslaitoksen ING:n pääekonomisti Carsten Brzeski Reutersille.

Euroopan taivaalle on alkanut kerääntyä synkkiä pilviä joka suunnalta. Massiivinen pakolaisaalto kurittaa ennenkaikkea Saksaa ja Italiaa. Kiinan talous on alkanut yskiä pahasti ja sen heijastukset pörsseihin ovat jo nähtävissä. Nyt kaiken tämän päälle tuli päästöhuijauskriisi - kuin isku vasten kasvoja.

Toistaiseksi kenelläkään ei ole tarkkaa kuvaa siitä kuinka laajalle kriisi oikein vaikuttaa, mutta jos se laajenee ja leviää koskemaan muitakin Saksalaisia automerkkejä, niin silloin peli on selvä. En muutoinkaan usko Volkswagenin kestävän USA:n valtion kannetta sekä mahdollista yksityishenkilöiden tekemää ryhmäkannetta. USA kun on oikeusjuttujen luvattu maa. Lisäksi kanteita saattaa tulla mm. Etelä-Koreasta.

David Wilkerson on kertonut konkurssin aiheuttavan massiivisia muutoksia rahamaailmassa. Pankit pysyvät auki 2 viikkoa ja sen jälkeen ne sulkevat tavallisilta asiakkalita ovensa. Pankeissa kuitenkin on toimintaa koko ajan ja kun ne monen kuukauden jälkeen jälleen avaavat ovensa on dollarin ja ilmeisesti Euron arvo haihtunut savuna ilmaan. Eli ihmiset siis menettävät valtavia omaisuuksia silmänräpäyksessä. Vain kaksi viikkoa aikaa konkurssin jälkeen nostaa varansa pois pankeista ja sijoittaa ne parhaaksi katsomallaan tavalla.

 

 

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201593-viela-kerran-david-wi...

 

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203185-volkswagen-das-huijaus

 

Ps. Off the topic....jopa minulle tarjottiin tänään vaihdossa erästä autoa jossa on juuri tuo ongelmadieselkone. En tarttunut ehdotukseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Lauri Wirén

Onpa hyvä, ettei ole pankissa muuta kuin velkaa. Haihtuisivatkohan nekin?

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

Montakohan viikkoa menee kun Wilkersonin "välimeren valtio"-profetian valtio muuttuu Arton mielessä. Onko se nyt varmasti Saksa vai alatko taas hokemaan "Wilkerson ennusti Kreikan/Italian...etc.!" jos Välimereltä alkaa taas kuulua huonoja talousuutisia.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Profetia itsessään ei ole muuttunut mihinkään. Profetian tulkinta vain on saanut täsmennyksen. Leo Meller itse esitti tulkinnan Välimeren valtiosta mutta hän itse myös korjasi tulkintaansa kun sai lisätietoa. Alkuperäisessä profetiassa Wilkerson ei mainitse valtiota. Mutta hän on sen näköjään joillekin paljastanut ennen kuolemaansa koska vasta tänä vuonna julki on tullut se maa mikä on kyseessä. David sanoi:"jokin valtia Euroopassa tai Afrikassa ja tästä Leo veti johtopäätöksen että kyseessä on välimeren alue. Tulkinta oli siis virheellinen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep, juuri näin 'cold reading' toimii. Jokainen mentalisti voi selittää miten tehdään tälläinen 'täsmentyvä' ennustus.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #8

Leo sai tietääkseni huhtkuussa tietoonsa maan ja itse kuulin siitä syyskuun alussa jolloin heti toin sen ilmi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #9

Eikä tarvitse olla taikuri voidakseen spekuloida asialla. Varsinkin kun hutin tullessa kyseessä olikin "virhetulkinta".

Kuten jo sanoin juuri tähän perustuu muunmuassa cold reading. Vain osumat lasketaan, ohimenneet vähätellään unohduksiin.

Katsotaan sitten kun Saksa ei kaadukaan, niin tämäkin oli virhetulkinta ja 'oikea' profetia koskeekin jotain seuraavaa maata.

Lisäys:
Eikä tätä nyt enää pelasta edes Saksan kaatuminen. Lähtökohta oli niinkin tarkka kuin Afrikan tai Euroopan maa ja JOKAINEN näkee ettei siinä ollut profetian hituakaan.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Uutiset kiinnostavat aina, joten kiitos. Tämä ei edes iloa vahingosta nostata, enemmänkin huolta ja paljon. Onko tästä vahinkoa myös muille maille, Suomessa Volkkaria myyville liikkeille yms. Mitäpä siitä liikaa miettimään, aika näyttää kaiken tapahtuvan. USA on rehellinen tuodessaan tiedon julki, mutta mitä kaikkea muuta he suunnittelevat. Kysymysmerkki sekin, mutta voi vain ihmetellä Eurooppaa ja sen tulevaisuutta. Enemmän ja enemmän pelkkää sotkua muuallakin kuin vain kaatopaikoilla.

Seppo Hildén

Heh, Saksa ja samalla koko maailmantalous luhistuu VW:n päästömittausten manipuloinnin takia.

Uskovaisten jutut hauskistuu päivä päivältä.

Ps. Kaikki ne jotka uskovat että tämän päästökikkailun takia ihmiset eivät enää jatkossa osta saksalaisia autoja vaan siirtyvät kiinalaisiin Qoros-autoihin, käsi ylös.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vähintään 12- miljardia euroa on luvassa oleva korvaussumma, jos asia menee läpi. Ei vähäinen eikä vaatimaton maailman suurimmalle autonvalmistajallekaan. 600 000 työntekijää, alihankkijoiden huvipurret vaarassa joutua ulosmittaukseen. Ihmiset vähättelevät mielellään tällaisia tapahtumia, mutta seuraukset kaikelle kestävälle ovat varmasti tuntuvat. Made in Germany kärsii imagon vuoksi paljon, se tuntuu koko Saksan teollisuudessa ainakin jonkin aikaa. Myyntiä se tuskin edistää ollenkaan, eikä mitään muutakaan hyvää seuraa. No nyt saadaan se euro vihdoin alas, ja vähän äkkiä markka takaisin pankkeihin.

Käyttäjän MattiPesonen1 kuva
Matti Pesonen

Saksa sai oman "Volkswagengatensa".

Itse olin varma Italia/Kreikka-akselista, mutta en yhtään enää ihmettelisi, jos Saksan todellinen vakavaraus tulisi esiin.

Muistan Mellerin vuosia sitten sanoneen Länsi-Saksan maksaneen hajoavalle Neuvostoliitolle 220-240 miljardia dollaria ( "meidän" miljardia ) Saksojen yhdistämisestä ja itä-blokin maiden vapaudesta.

Takuumiehenä hääri Ronald Reagan.

"Ei ole mitään salattua, mikä ei joskus esille tulisi" Iso Kirja mukaellen.

Toimituksen poiminnat