blogi

Italia puhkaisee EU-kuplan

Italian pankkikriisi on nyt Brexitin myötä tullut valoon, mutta oikeasti siinä ei ole mitään uutta. Siinä ei ole mitään sellaista mikä ei olisi ollut tiedossa jo 2011 jolloin puhuttiin paljon Kreikkaan lapioitavista miljardeista. Jo tuolloin tiedettiin Italian kansantalouden ja pankkisektorin haavoittuvaisuus. Myös Espanja ja Portugali olivat tuolloin esillä. Kansan muisti on lyhyt, muttei kuitenkaan näin lyhyt. Viisi vuotta se muistaa ja toivottavasti se muistaa myös kaikki ne poliitikkojen antamat katteettomat lupaukset joita nyt jälkikäteen on huvittavaa lukea: "Me tienataan tällä." Ilman tukea Italia ei tule kestämään kovinkaan pitkään. Oman lisänsä tuo uusi pakolaisreitti, joka tuo satoja tuhansia Afrikkalaisia elintasopakolaisia Italiaan. Italialla on valtavan vaikeasti valvottavat merirajat ja käytännössä tuo merkitsee sitä, että puoli Afrikkaa voi meloa EU-Italiaan kenenkään sitä estämättä.

EU on tullut matkansa päähän ja tällaisenaan se ei voi missään nimessä jatkaa. Se joko hajoaa tai tiivistyy. Valitettavasti veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa, missä EU:sta tulee tiiviimpi, kontrolloidumpi, ja saatanallisempi. Viimeinen sana iskee taatusti silmille, mutta koko EU alkaa muistuttaa Rooman valtakunnan uutta tulemista. Raamattu puhuu suuresta kuvapatsaasta josta nyt Loupn Aikana on jäljellä enää varpaat. Eli odotettavissa on tiivis kymmenvaltioliitto jonka johtoon nousee itse Antikristus. EU tulee hankkimaan  yhteisen valuutan lisäksi oman armeijan ja yhden valtauskonnon. Oman armeijan taatusti - etenkin nyt kun yksi sen vahvoista sotilasvoimista - Iso-Britannia, on ulkona. Kansaa on helpompi hallita jos sillä on yksi yhteinen uskonto ja siksi katolilaisuus on vahvoilla. Kaikkea muuta ryhdytään vainoamaan. Mutta tässäkään ei ole mitään uutta. Katolinen kirkko on ennenkin kunnostautunut vainoajana ja muistaahan jokainen vanhan kunnon Inkvisition.

Rooman valtakunnalle oli ominaista kaikenlaiset perversiot, julmuus ja ehkä kaikkein tunnetuinpana: "Leipää ja sirkushuveja." Kansa haluttiin pitää rautaisen kontrollin alla, mutta samalla ohjata sen huomio pois olennaisesta tarjoamalla sille brutaaleja ja raakoja sirkushuveja. Uskovaisten vainot olivat arkipäivää ja jokainen joka on käynyt Rooman Colosseumilla tietää mistä puhun. Rooman valtakunta oli mädäntynyt valtakunta, jossa harrastettiin kaikenlaista luonnotonta seksiä. Aika, jota tällä hetkellä elämme, alkaa muistuttaa kovin paljon mennyttä aikaa. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Uskon kuitenkin Suomen - ja monen muun valtion - irrottautuvan EU:sta lähivuosina jo pelkästään siitä syystä, että jäsenmaksut tulevat nousemaan pilviin. Jo nyt on ollut puhetta, että höveli Suomi on maksanut muiden maiden jäsenmaksuja kaikessa hiljaisuudessa. EU ( tai pikemminkin Euro)  on tuhonnut Suomen kilpailukyvyn ja  Suomen kansantalous on polkenut paikallaan useita vuosia. Suomi maksaa, mutta ei saa oikeastaan mitään takaisin.

Suomi tulee pärjäämmän omillaan paremmin kuin EU:ssa. Malliesimerkkinä toimikoot Islanti, jonka kansantalous sakkasi pankkikriisin takia todella pahasti jokin aika sitten. Mutta Islanti nousi ja kukoistaa nyt. Islanti ei ole EU-maa ja toivottavasti ei koskaan sitä virhettä tee, että liittyisi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos blogista

Tässä on
"Vanhanen kertoo toisen totuuden Kreikan ykköspaketista"
https://www.youtube.com/watch?v=JCDTH2k7CDs

Kyse ei ollut Kreikan pelastamisesta vaan euron pelastamisesta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Vanhanen sanoi, ettei Suomella ollut muuta vaihtoehtoa kuin osallistua Kreikka-pakettiin.

Olisi ollut. Suomi ei ole päivääkään ollut EU:n jäsen.
Tätä osoitetta saa vapaasti levittää
http://jormajaakkola.fi/

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Monet Euroopan suuret pankit ovat vaikeuksissa.
Tämä on myös nyt ajankohtainen:

http://www.promerit.net/2013/01/edessa-samat-taiva...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tammikuun profetiassasi se oli Saksa, joka menee konkurssiin.

Risto Laine

Olipa Korkmannilta vakuuttava katsaus tilanteeseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko sinulla jokin syvällisempi näkemys asiasta?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Näin David Wilkerson on kuuleman mukaan sanonut. Asiasta tietää enemmän eläkkeellä oleva saarnaaja Leo Meller. Hän toi viime syyskuussa julki pitkään pimennossa olleen valtion nimen. Monet ( minä mukaanlukien) arvelin valtion sijaitsevan Välimeren rantaviivalla.
Itse nostan ne vähät rahani pois pankista oli konkurssiin mennyt maa sitten Italia, Kreikka tai Saksa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko sillä mitään väliä missä rahasi ovat, kun antikristus ottaa vallan? Toisalta, kuten Jeesu opetti, helpompi on kamelin päästä neulansilmästä, kuin rikkaan taivaaseen.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #10

Antikristus ei välttämättä nouse heti näiden (mahdollisten) tapahtumien jälkeen. Raamattu sanoo, että ensin täytyy poistua sen mikä häntä pidättelee. Se on rukoileva seurakunta ja sen myötä Pyhä Henki.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Mukava olla joskus Lehkamon kanssa samaa mieltä: "Antikristus ei välttämättä nouse heti näiden (mahdollisten) tapahtumien jälkeen."

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Sodoman synti toistuu jälleen meidän sukupolvemme aikana. Kaikista synneistä, joihin Sodoma oli syyllistynyt, hirvittävämpiä olivat raivoavien homoseksuaalisten *****joukkojen hyökkäykset viattomien ihmisten kimppuun. Joukkomurhista on tullut yleisiä meidän sukupolvemme aikana. Näimme televisiossa olympialaisissa tapahtuneen joukkosurman. Riehakkaista joukkomurhista on tullut niin toistuvia, että niitä pidetään melkein itsestään selvinä. Nämä tragediat eivät enää kuohuta maailmaa niin kuin ennen. Raamattu sanoo:" Niinkuin oli Lootin päivinä, niin on myös Ihmisen Pojan tulemuksen päivinä." Olen nähnyt näyssäni asioita, jotka saavat minut pelkäämään lastemme tulevaisuuden puolesta. Puhun rajuista kuljeskelevista homoseksuaalijoukoista, jotka yleisesti hyökkäävät viattomien ihmisten kimppuun puistoissa, kaduilla ja syrjäisissä paikoissa. Tämä sodomalainen roskaväki hyökkää varmasti, ja vaikka heidän tekojaan ei julkaista sellaisenaan, lakia täytäntöön panevat viranomaiset tietävät täysin, mitä tapahtuu. On olemassa kaksi voimaa, jotka estävät homoseksuaaleja antautumasta täydellisesti syntiinsä: yhteiskunta ei hyväksy heitä, ja kirkko vastustaa heitä opetuksillaan. Mutta nämä esteet häviävät, kun yhteiskunta ei enää vastusta heidän syntiään eikä pidä sitä epänormaalina, vaan rohkaisee heitä siinä, ja kun kirkko ei enää saarnaa heidän synnistään, vaan tukee heitä heidän sukupuolisissa toiminnoissaan. Tulvaportit ovat auki, ja homoseksuaaleja rohkaistaan jatkamaan synnissään. Näyssäni olen nähnyt, että nämä kaksi estettä pyyhitään pois tieltä, ja kun ne otetaan pois, seuraa kaaos."

Yllä olen lainannut Lehkamon mainitsemaa saarnamiestä nimeltään David Wilkerson. Onko tuollainen saarnaaminen tervejärkisen touhua.
Herran sanaan voi tutustua tässä linkissä.
http://www.raamattu.biz/2012/02/suomen-naky-david-...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Uutinen:

Italian pankit huokaisivat helpotuksesta - valtio karauttaa hätiin?
5.7. 10:51päivitetty 5.7. 10:54

"Italian pankkisektoria maanantaina ympäröineet huolet näyttävät markkinoilla hieman hälvenneen tiistaina, kirjoittaa Forex Live.

Tiistaina italialaisten mediatietojen mukaan Italia saattaa pääomittaa pankkejaan, ja ongelmissa oleva Monte Paschi -pankki saattaa saada 3 miljardin euron suuruisen pääomaruiskeen.

Italia aikoo lehtitietojen mukaan käyttää EU:n pankkikriisidirektiivin artiklaa 32, joka sallii väliaikaisen valtiontuen pankeille."

http://www.talouselama.fi/uutiset/italian-pankit-h...
-

Valtio EY-kilpailusäädösten vastaisesti tukea mitään yritystä.

Väliaikaista tulea varten onkin sitten tehty artikla 32!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Saksalainen Deutsche Bank ja italialainen Monte Paschi-pankki olivat kriisipankkeina esillä eilen (4.7.2016) aamulla Ylen AamuTV:ssä.

Vesa Puttonen kertoi, että Monte Paschi arvo on laskenut vain 5 %:iin substanssiarvosta.
Arvostus on mennyt.

Deutsche Bankin arvo on laskenut yhteen neljäsosaan markkina-arvosta.

Deutsche Bankilla on ollut vuosia aikaa laittaa asiat kuntoon.

Nyt ei ole sijoittajaa, joka ostaisi osakkeita pankkien pelastamiseen.
Eikä nykyisellä arvolla pankki kerää rahaa.
Luottamus on mennyt.

Syynä ovat luottotappiot.

Deutsche Bank on liian suuri pankki kaatumaan.

Yritin googlettaa Deutsche Bankista ja Monte Paschista tuoreita uutisia vaikeuksista, mutta on löytänyt
Vain tämän, jonka jo annoin.
http://www.talouselama.fi/uutiset/italian-pankit-h...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Media on erittäin EU-myönteistä ja siksi et löydä kriittisiä tai levottomuutta aiheuttavia uutisia. Jos ja kun ( minun mielestäni kun) rysähdys tulee, kaikki sanovat, että miksei meille kerrottu mitään? Samalla valtamedia alkaa etsiä "syyllisiä" näytöstyyliin ja jostakin tehdään syntipukki. Silti media itse on suurin syyllinen pimittämällä oleellisen tiedon. Uusi Suomi on malliesimerkki EU:ta mielistelevästä uutisoinnista.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #16

Maikkarin uutinen yli kuuden vuoden takaa:

Vanhanen: Kreikalle lainaaminen Suomelle reilusti voitollista
KOTIMAA JULKAISTU 26.03.2010 01:48 (PÄIVITETTY 29.03.2010 09:14)

"Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan suomalaisten veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle, sillä Suomi tekisi lainajärjestelyllä tuntuvaa voittoa.

Euromaat pääsivät myöhään torstai-iltana sopuun Kreikan avustusmekanismista, joka perustuu euromaiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Kreikalle myöntämiin lainoihin.

Hyvin talouttaan hoitanut Suomi saa markkinoilta lainaa alhaisella korolla, ja Kreikalta saatava korko olisi selvästi korkeampi, joten lainaaminen olisi Suomelle kannattavaa, Vanhanen muistutti tiedotustilaisuudessaan."

Lue lisää:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vanhan...

Toissapäivänä YouTubeen on ladattu yksityishenkilön kuvaama Vanhasen haastattelu.

Linkki on kommnetissni # 1, mutta laitan tähänkin
https://www.youtube.com/watch?v=JCDTH2k7CDs

YouTuben alla on teksti:

Julkaistu 3.7.2016
Mtv kertoi 29.3.2010 Matti Vanhasen sanoneen seuraavasti:
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan suomalaisten veronmaksajien ei ole syytä olla huolissaan rahan lainaamisesta Kreikalle, sillä Suomi tekisi lainajärjestelyllä tuntuvaa voittoa. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vanhan...

Viisi vuotta myöhemmin kansanedustajaehdokas Matti Vanhasella oli aivan toiset puheet.

-

Kannattaa laittaa YouTube jakeluun.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #16

Googletuksissani ei ollut yhtään sanaa, joka olisi antanut vinkkiä

Löytyi, kun kysyin Mikko Nummelinilta, joka oli tehnyt blogin.
Nummelin vastasi
http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2196...

Hesarin otsikko ja lööppiteksti:

" EU:ssa itää jo uusi kriisi – Italian pankit tarvitsevat jopa 100 miljardia euroa pääomaa, kansanäänestys voi johtaa pääministerin eroon
Jos pääministeri Matteo Renzi taipuu EU:n vaatimuksiin ja pidättäytyy tukemasta pankkeja valtion varoin, päätöksen hinta voi olla uudet vaalit ja pahimmillaan eurosta lähtöä ajava hallitus."

Löytyy osoitteesta
http://www.hs.fi/paivanlehti/05072016/a1467605588067

On myös Uudessa Suomessa
http://www.uusisuomi.fi/raha/198272-brexitiakin-is...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Arto,

blogisi aihe on:
Italia puhkaisee eu-kuplan

Monte Paschi arvo on laskenut vain 5 %:iin substanssiarvosta ja Italian valtio on saanut poikkeusluvan sen tukemiseen.

Kuinka kauan poikkeusta riittää?

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo Vastaus kommenttiin #18

En puhunut pelkästään pankkisektorista. Eurooppa käy läpi mittavaa pakolaiskriisiä ja uusi pakolaisreitti on auennut Italiaan. Kun sadat tuhannet ihmiset Afrikasta pakkautuvat saapasmaahan, voit vain arvella mitä siitä seuraa. Pakolaiskriisi nostaa valtion menoja rajusti ja jo ennestään ahtaalla oleva valtio ei tule kestämään moista koetusta. Kannattaa seurata miten tilanne kehittyy. Heinä- ja elokuu ovat "parhaimpia" kuukausia saapua kiikkerillä paateilla Libyasta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #19

Kyllä Italian pankkien vaikeudet aiheuttavat paljon brexittiäkin suurempia vaikeuksia EU:lle.

Niin. Pakolaiskriisin hoitoon Italialla ei kerta kaikkiaan ole varaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #21

Italia todellakin aiheuttaa EU:lle ongelmia.

Tällainen oli ollut Taloussanomissa eilen, otsikko ja lööppiteksti:

"Italia ja EU riidoissa: Pankit luhistuvat, mutta kuka pannaan kärsimään?"

"Italian pääministeri Renzi haluaa pelastaa maan pankit veronmaksajien piikkiin, mutta muut EU-johtajat vaativat sijoittajavastuuta. Varmaa on se, että sivulliset joutuvat joka tapauksessa maksumiehiksi."

Sitaatti tekstistä:

"Kun riskit toteutuvat ja jonkun on kannettava tappiot, vapaaehtoisia käsiä nousee yleensä kovin vähän.

Siksi Italian pääministerin Matteo Renzin ja muiden EU-maiden johtajien kuten Saksan liittokanslerin Angela Merkelin välinen kiista kaatumispisteessä olevien italialaispankkien pelastamisesta on poikkeuksellinen: Renzi haluaa kaataa tappiot johtamansa valtion niskaan, mutta Merkelille ja kumppaneille tämä ei sovi."

Lue lisää
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/07/04/...

Käyttäjän JaniLindroos kuva
Jani Lindroos

Edit. Tämä on vastaus viestiin 15

Eikö tuollainen tarjous tässä korkoympäristössä jotain kerro...
Joko ongelmia, luottamuspulaa muiden pankkien kanssa ym.?? Jos tarjolla olisi jokin loistava sijoitusmahdollisuus niin luulisi pääomaa halvemmalla saavan.
http://www.zerohedge.com/news/2016-05-14/liquidity...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Leo Meller on Lehkamon auktoriteetti. Meller on tullut tunnetuksi mm. rikollisesta toiminnasta.
tässä esimerkki: "Huhtikuussa 1986 Meller tuomittiin Helsingin raastuvanoikeudessa yhden vuoden, 10 kuukauden ja 20 päivän vankeuteen sekä 8 510 markan sakkoihin muun muassa vero-, kirjanpito- ja rahankeräysrikoksista. Samalla Patmos ry tuomittiin menettämään valtiolle vastoin rahankeräyslakia kerätyt 100 000 markkaa.[5] Helsingin Sanomien artikkelin mukaan tuomion peruste oli Patmos ry:n rahojen kavaltaminen ja veropetos.[4] Meller itse väitti tuomion olleen osa ajojahtia, joka häneen kohdistettiin Raamattujen salakuljetuksesta entiseen Neuvostoliittoon.[4] Päiväkirjaa patmoslaisuudestaan pitäneen naisen mukaan Meller kirjoitti lahjoittajille vääriä laskuja sanoen, että Saatanalta saa kerätä kaiken rahan kaikin keinoin."
Lehkamon idolista voi lukea enemmän: https://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Meller

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kyllä Saksa on vaikeuksissa.

Uutinen:

Eurooppalaispankit Deutsche Bank ja Santander reputtivat stressitesteissä Yhdysvalloissa

Talouselämä - STT 30.6. 05:03

"Kaksi eurooppalaista suurpankkia ei ole läpäissyt Yhdysvaltain keskuspankin Fedin stressitestejä. Saksalainen Deutsche Bank ja espanjalainen Santander epäonnistuivat vuosittaisissa testeissä, koska niiden rahoitussuunnittelussa ja riskienhallinnassa katsottiin olevan puutteita.

Testit liittyivät pankkien toimintaan Yhdysvalloissa.

Santander veti vesiperän testeissä jo kolmatta ja Deutsche Bank toista kertaa peräkkäin.

Toimituksen poiminnat