blogi

Deutsche Bank kuralla - globaali romahdus lähellä?

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/07/07/saksassa-muhii-euroopan-pa...

Ohessa tämä npäivän uutinen Taloussanomista. Ja alla pari blogiani aiheesta viime vuodelta jossa nostetaan esille jopa Saksan mahdollinen konkurssi ja maksukyvyttömyys.

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203317-kaatuuko-saksan-talous

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201593-viela-kerran-david-wi...

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211596-saksa-vaikeuksissa

Saksa, tuo Euroopan uljas talousveturi, on vaikeuksissa. Saksan suurin pankki on "kuralla" ja  Saksan suurin työnantaja Volswagen joutuu miljardikorvauksiin Yhdysvalloissa ja kenties myös Etelä-Koreassa. Ehkäpä muuallakin.  Samaan aikaan Saksa on haalinut itselleen pakolaisia pilvin pimein ja joutuu myös pakolaisensa elättämään. Saksa ei ole ongelmiensa kanssa yksin, sillä negatiivistä peesausapua antavat niin Italia kuin Kreikkakin. Eikä Portugalillakaan häävisti mene.  Sanalla sanoaen:

Eurooppa on ongelmissa!

Olen jo nuoresta alkaen pyrkinyt elämään ajan hermolla, seuraan maailman tapahtumia, luen uutisia monista eri lähteistä, seuraan taloutta ja luen monia talousjulkaisuja, mutta ennen kaikkea seuraan "maailman hengellistä tilaa." Tarkoittaa, että seuraan profetioita ja analysoin niitä jokseenkin tarkkaan. Pyrin seuraamaan maailman johtavia profeettoja ja heidän ilmoituksiaan ja joitain tärkeimpiä profetioita kirjaan jopa ylös. Luen paljon myös Raamattua ja pyrin olemaan avoin ja  "kuulolla." ;)

Mielestäni elämme nyt sellaista aikaa jolloin on mahdollista, että vakavat talousprofetiat toteutuvat. Ohessa yksi:

https://www.facebook.com/notes/leon-rutherford/prophecy-pastor-john-w-ma...

Elämmeko siis suuren ja globaalin talousromahduksen aattoa? Elämmekö Raamatun Ilmestyskirjan mainitseman mustan hevosen vapauttamisen aikaa?

http://www.slideshare.net/JuanEgidio/the-four-apocalyptic-horse-david-ow...

Mikäli nämä ajat ovat oven takana, on syytä toimia.

1. Jos mahdollista, maksa velkasi pois tai vähennä ne minimiin.  Velka on hyvin vaarallinen silloin kun lamakausi iskee. Moni meistä muistaa 90-luvun laman joka oikeastaan oli vasta pientä verryttelyä siihen mitä tulossa on.

2. Ei kaikkia munia samaan koriin. Hajauta sijoituksesi jos sinulla sellaisia on. Itse menetin tammikuussa erään cryptovaluuttayhtiön konkurssissa rahaa. Luotin tähän yhtiöön, mutta näinä aikoina suuretkin yritykset kaatuvat.

3. Jos mahdollista, pyri omavaraisuuteen. Helsingin keskustassa elävälle urbaanille baarikärpäselle tämä voi kuulostaa utopistiselta ajatukselta, mutta kun lama iskee, ajatukset muuttuvat - etenkin kun nälkä yllättää.

4. Mieti tarvitsetko useita ajoneuvoja vai pärjäätkö yhdellä - tai kenties pelkästään julkisilla? Ajoneuvoihin uppoaa yllättävän paljon rahaa. Auton ostaminen ja omistaminen on Suomessa kallista.

5. Muutaman kuukauden peruselintarvikevarasto voi kuulostaa foliohattumiesten jutuilta, mutta pahimman mahdollisen skenaarion toteutuessa kiität vielä minua neuvoista. Jodipillereitä en sentään neuvo ostamaan! ;)

6. Älä luota turvaverkkoihin; sossu, KELA ym. Kun avuntarvitsijoita on paljon ja valtio ongelmissa, niin rahat loppuvat myös näistä paikoista.

7. Luota Jumalaan. Hän pitää omistaan huolen huonoinakin aikoina. Jos et ole vielä Hänen omansa, niin korjaa asia hetimiten ja ota Jeesus elämäsi Herraksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Ottamatta kantaa muuhun kirjoitukseen, mielestäni parin kuukauden ruokavarasto yksityishenkilöllä on hyödytön. Jos joku iso katastrofi on tulossa, todennäköisempää on joutua lähtemään pakoon kuin varautumaan kotona pitkään ruokapulaan.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ei siitä haittaakaan ole ja sen voi kerätä hiljalleen. Aina kun käy kaupassa, ostaa samalla jotain jemmaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Missä on esimerkiksi pääkaupunkiseudun asukkaiden pakopaikka?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuivamuonaa kannattaa nimenomaan kerätä varastoon. Olen jo kaksi kertaa elämäni aikana joutunut tämän kokemaan; 2000 Venäjällä ruplan kurssin pudotessa joka päivä ja kaupoissa ei käytännössä ollut muuta kuin spagettia ja makaronia ja vuosi sitten täällä Kreikassa kun pankit olivat suljettu.
Jälkimmäinen oli tosin hyvin lyhytaikainen, mutta olisi voinut kestää viikkojakin.

Minulla on jo vuosia ollut kehoitus Vapaavuoron puolella; "Valmistautukaa siiliasentoon - se on kohta taas menoa."

Suomessa on ollut vakaita aikoja jo yli 70 vuotta, Ruotsissa noin kaksi kertaa kauemmin, mutta jos katselette ympärillenne, niin harva valtio on ollut näin onnekas ja Suomi ja Ruotsi eivät ole koko Eurooppa - tai maailma.

Henry

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Deutschella on johdannaisia enemmän kuin maailmassa on edes mitään omistettavaa. Voi olla että on "hivenen" vaikeaa.

Pitäis tietysti vetää nollat päälle mutta siitä vasta tuleekin romahdus.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Arto.

Minäkin olen kauan seurannut talousasioita.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja (vuosina 2003–2007) Sauli Niinistö oli Ylen AamuTV:ssä muutamaa kuukautta ennen kuin lupautui presidenttiehdokkaaksi.

Niinistö sanoi, että Suomessa pankkireformi tapahtui 1990-luvun lamassa, mutta Saksaan se on vasta tulossa.

Googletin, milloin olin asiasta kertonut. Niinpä löytyi tämä Agronet-keskustelu, jonka avasin 28.01.2011 aamun Satakunnan Kansassa olleen uutisen ja ennestään kovalevyn muistiin tallentamieni tietojen perusteella

Satakunnan kansa 28.1.2011, sivu 5:
"Sammon Wahlroos ennakoi Saksaan pankkikriisiä"

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

En muistanutkaan, mitä olin agronettiin yli viisi vuotta sitten laittanut.

Kannattaa lukea kaikki Agronet-keskustelulinkin tekstit!
6 alasivua...

Keskustelussa oleva kotisivuni on vanha sivusto. Uusi sivusto löytyy osoitteesta
http://jormajaakkola.fi/

Seppo Hildén

ei helkutti, nyt pankkikriiseihin sekoitetaan jo Jumalakin...

Markku Kymäläinen

Luepas Arto seuraava: http://www.zerohedge.com/news/2016-07-08/how-georg... . Zerohedgen sivujen katsomisen jälkeen kannattaa siivota selaimen puskurimuistit.

Toimituksen poiminnat