Vastaus Tuomas Enbusken haasteeseen

Tuomas Enbuske on heittänyt ilmaan julkisen haasteen: "Käännytä minut uskoon!" Tartun siis haasteeseen samalla lailla kuin hän itse sen esitti – julkisesti.

Ensinnäkin, en pidä sanasta "käännyttää." Tähän mennessä en ole käännyttänyt ainuttakaan ihmistä, mutta sensijaan olen johdattanut monia uskon tielle. Muihin uskoihin käännytään, mutta kristinuskoon tullaan. Siinä on vissi ero – kyse ei ole hiusten halkomisesta tai semantiikasta.

Toiseksi. On paikallaan sanoa pari sanaa itsestäni. Olen ammatiltani elokuvaohjaaja, mutta nykyään enemmänkin  saarnaan kuin harjoitan varsinaista ammattiani. Saarnaan kaduilla, seurakunnissa, vastaanottokeskuksissa ja  joskus jopa kotipihallani. Olen  tehnyt tätä viisitoista vuotta ja viimeaikoina jopa englannin kielellä –  pakon sanelemana – koska arabiankielen tulkkini ei ymmärrä suomen kieltä vielä riittävän hyvin. Englantia kylläkin.

Mutta asiaan. Aikoinaan minulle opetettiin ettei ihminen voi tulla uskoon ellei Jumala häntä ensin vedä puoleensa. SIksi Tuomaksen kutsussa on havaittavissa yksi äärimmäisen tärkeä elementti – oma halu!  Ihmisen  tulee olla otollisessa tilassa tullakseen uskoon! Oletan siis, että olet tosissasi! Siksi ylipäätään tartuin haasteeseen. Toinen Korinttolaiskirje 6:2 sanoo "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut".Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

Yksi yleisimmistä tavoista, millä Jumala ihmistä kutsuu, on  se, että ihminen saa kuulla Jumalan rakkaudesta.  "Joka ei rakasta, ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."( 1. Joh 4:8 ) Joskus Jumala  kutsuu ihmisiä yhteyteensä vaikeuksien kautta. Ihminen on saattanut ajaa itsensä täysin piippuun eikä näe ongelmiinsa enää mitään ulospääsyä. Niin tai näin – Jumalalla on keinonsa kutsua ihmisiä. Me evankelistan kutsun omaavat ( tai myös ihan tavalliset riviuskovat) olemme vain välikappaleita tässä kutsun eteenpäin toimittamisessa. Ja nyt toimitan sinulle Tuomas Enbuske, julkisen kutsun alkaa seurata Jeesusta, koska uskon, että sinun kohdallasi on juuri nyt otollinen aika.– Tuskin muutoin haluaisit meiltä "hihhuleilta" yhteydenottoja – saatika tälläisia julkisia ulostuloja.

Usein on niin, että ennen kuin ihminen tulee uskoon, hän tulee nk. herätyksen tilaan; so. tila, jossa häntä alkaa kiinnostaa hengelliset asiat. Hän alkaa etsiä ratkaisua elämänsä tyhjyyteen, pelkoihinsa, levottomuuteensa, epäonnistumisiinsa tms. ratkaisua Jumalalta. Ja mikäli oikein tulkitsen sinua Tuomas – ehkä sinulla on juuri nyt meneillään tämänkaltainen prosessi elämässäsi. En tunne sinua, mutta ehkä sinun sydämesi on käynyt levottomaksi jostain asiasta, ehkä koet elämän turhaksi – jopa mielettömäksi! Ehkä sinusta tuntuu, ettei millään ole mitään tarkoitusta. Tai sitten elämäsi on täysin mallillaan, mutta silti sinua kiinnostaa tietää: onko se kaikki tässä? Onko jotain enemmän?  Kun ihminen on tässä tilassa, hänelle on hyvin helppoa kertoa Jeesuksesta. Ei uskonnosta! Uskonto on edelleen ooppiumia kansalle kuten Lenin taisi tokaista, eikä se edes pelasta ketään, mutta Jeesus pelastaa.  Siksi kerron sinulle Tuomas Enbuske Jeesuksesta, hänestä joka vetten päällä kulki, hänestä joka meren tyynnytti, hänestä joka kuoli tähteni,  kuten eräs laulu osuvasti kertoo. En kerro sinulle uskonnosta. En! Sensijaan kerron sinulle elävästä uskosta! Siitä ainoasta asiasta, joka voi ihmisen pelastaa ja antaa hänen sydämeensä rauhan. Kerron sinulle siis JEESUKSESTA!

Paavo Ruotsalainen meni aikoinaan seppä Högmanin luo juuri samanlaisessa tilassa eli herätyksen tilassa. Ja tuo oppimaton seppä lausui Paavolle sanat, jotka saivat aikaan Paavossa muutoksen. "Yksi sinulta puuttuu, ja sen mukana kaikki. Kristuksen sisäinen tunto!" Se on se juju, se on se pihvi, jota sinullekin tänään Tuomas tarjoilen! Kristuksen sisäinen tunto!!!  Ja vain tämä voi tarjota sinulle muutoksen. Mikäli sitä oikeasti haluat? Mutta sinun on otettava ensimmäinen askel. Palaan tähän myöhemmin.

Uskontoja on monia ja jokainen puhuu tiestä, mutta vain Jeesus Kristus sanoo näin: Joh 14:6 "Minä olen tie, totuus ja elämä. Kukaan ei pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani." Eli ei ole mitään muuta tietä tai mitään muuta mahdollisuutta pelastua kadotukselta kuin Jeesuksen kautta. Mietipä sitä. Tämä voi tuntua sinusta aika tylyltä, mutta asia on vain näin. Jumalalla ei ole koskaan ollut mitään B-suunnitelmaa pelastuksen suhteen. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan Jeesus Kristus.  Jeesus sanoo myös, että hän on ovi. Joh 10:9. Minä olen ovi: jos joku minun kauttani menee sisälle, se tulee autuaaksi, ja menee sisälle ja ulos, ja löytää laitumen. 10. Ei varas tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja kadottamaan: minä tulin, että heillä pitää elämä oleman ja yltäkyllä oleman. 11. Minä olen hyvä paimen: hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä. (1776 käännös, huom!)

Ihmisen elämä on loppujen loppuksi hyvin lyhyt ja joskus joku jopa pysähtyy miettimään: mikä tämän kaiken tarkoitus on? Itse näkisin elämän tarkoituksen olevan yksinkertaisesti sen, että löytää Kristuksen – kutsuu hänet sydämeensä ja syntyy uudelleen ylhäältä kuten Jeesus Nikodeemukselle opetti, kun tämä oli Tuomaksen lailla tullut herätyksen tilaan. Mutta fariseusten pelosta hän uskaltautui yön pimeydessä Jeesuksen pakeille. Ilokseni Tuomas sensijaan osoittaa harvinaista siviilirohkeutta ja etsii Jeesusta kirkkaassa päivänvalossa.

Jumala loi ihmisen yhteyteensä, mutta syntiiinlankeamuksen takia tiet hetkeksi erkanivat. Jumalalla oli kuitenkin suunnitelma kaiken korjaamiseksi ja juuri siksi hän lähetti Poikansa lunastamaan koko ihmiskunnan ristinkuolemallaan ja samalla antamaan meidän kaikkien synnit anteeksi. Mutta anteeksianto on voimassa vain Jeesuksen omille!  Eli niille jotka ovat ottaneet Jeesuksen elämäänsä. Ei muille. Luterilainen kirkko saattaa opettaa tässä asiassa toisella lailla, mutta pitkä kokemukseni uskon tien vaeltamisesta on vakuuttanut minut siitä ettei mikään oppirakennelma, seurakunta, taikka kirkko voi ihmistä pelastaa. Vain Jeesus Kristus voi ihmisen pelastaa. Joh 3:16 on nk. "Pienoisevankeliumi ja se sanoo kaiken oleellisen: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

Siksi minä kysyn sinulta Tuomas Enbuske: Haluatko tänään tulla Jeesuksen omaksi? Haluatko saada syntisi anteeksi tässä ja nyt? Haluatko siirtyä kuolemasta elämään ja periä iankaikkisen elämän Jeesuksen ja pyhien luona taivaassa? Sinä teet päätökesen. Kukaan muu ei voi tehdä päätöstä sinun puolestasi. Tiedätkö Tuomas, Raamatussa on vain yksi kohta jossa Jumala juoksee. Se on silloin kun tuhlaajapojan isä juoksee syntistä poikaansa vastaan, ja sulkee hänet syliinsä. Tuomas, Jumala on ottamassa juoksuaskeleita juuri nyt sinua kohden, mutta sinun on otettava ensimmäinen askel Jumalaa kohden. Jos haluat tehdä sen, niin lausu ääneen kotonasi tai missä ikinä oletkaan seuraava syntisen rukous niin sinä synnyt uudelleen ylhäältä käsin ts. tulet uskoon: Rakas Herra Jeesus. Tiedän, että olen syntinen ja että tarvitsen anteeksiantoa Sinulta. Uskon, että kuolit puolestani syntieni tähden. Kutsun Sinut nyt sydämeeni ja elämääni. Turvaudun Sinuun Vapahtajana ja haluan seurata Sinua Herranani. Jeesuksen nimessä, aamen.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu